SZON - Jegyzet

2021.07.06. 08:05

Tollat elő!

Vannak élmények, amelyek csak ritkán adatnak meg, és talán éppen ebben rejlik a szépségük: nem válnak megszokottá, meglétüket nem tekintjük természetesnek, és már abban a pillanatban várjuk a következőt, amikor az egyik véget ér.

Száraz Ancsa

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

Így vagyok a limerickversennyel: július elején mindig aggódok egy kicsit, hogy nem érkezik majd elég alkotás, egy hónappal később pedig, amikor vidám ötsorosok töltik meg a levelezésemet, már tudom, hogy a döntő ezúttal is fergeteges lesz.

Tavaly a finálé után az egyik néző azt kérdezte: ugye, lesz jövőre is? És itt vagyunk, ez most a „jövőre”. Akik voltak már limerickdöntőn, tudják, mire képes néhány ötsoros: szívből jövő kacagást hoz, két- órányi felhőtlen örömet. Ehhez nagy szükség van az olvasóinkra, akik évről évre rendíthetetlenül küldik a limerickeket, és szükség van a művészekre, akik ennyi év után is képesek megújulni. Időnként nem is tudom eldönteni, hogy a közönség élvezi-e jobban az attrakciót, vagy a színészek, akik velünk együtt a könnyeiket törölgetik. A nevetésre most talán minden eddiginél nagyobb szükségünk van, így limerickekre is. Elő a tollal, papírral: írjanak ötsorost!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!