jegyzet

2021.09.14. 14:00

Elment a bohóc

Vannak, akik egy életen át kergetik az álmaikat, és akadnak azok a szerencsések, akiknek valóra is válik.

Jernei Gábor

le professionnel 1981 réal : George Lautner Jean Paul Belmondo Collection Christophel © Cerito / Studio Canal (Photo by Cerito / Studio Canal / Collection ChristopheL via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Collection ChristopheL via AFP

Jean-Paul Belmondo saját bevallása szerint gyerekkorában bohóc szeretett volna lenni. A sors abban a szerencsében részeltette, hogy színészként közel hét évtizeden keresztül szórakoztatta a világot. Az 1985-ös Montreáli bankrablás című bűnügyi vígjátékban pedig valódi bohócjelmezbe is bújhatott, így elmondhatta magáról, neki minden összejött, amit kisgyerekként szeretett volna.

A legszebb csúnya férfi – utánozhatatlan sármjával nemzedékek hölgyeinek homályosította el a szemét. Azt a vonzerőt, amely egyszerre sugárzott magabiztosságot, érzékenységet, intelligenciát, derűt és humort, nem lehet tanulni. Olyan mint a tehetség, vagy van, vagy nem is lesz soha.

Több mint száz filmben nevettetett, gondolkodtatott el vagy szolgáltatott igazságot. Rosszfiúként is neki szorítottunk, pozitív hősként is mert esendő lenni.

Belmondo csendben sétált ki az élet manézsából és oltotta le a lámpát. Hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!