jegyzet

2021.11.30. 11:30

Maci

Van egy fekete-fehér fényképünk: a babakocsiban fekvő, szinte nem is látszó csecsemő én vagyok, az előtte büszkén strázsáló pulikeverék pedig a kutyánk, Maci.

Vaszlavik-Nánási Anita

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Számos családi anekdota lengi körül ezt a barátságos, torzonborz ebet: az egyik szerint ügyesebben fogta az egeret, mint bármelyik macska, de soha nem ölte meg a bosszantó kis rágcsálókat, csak játszott velük. Egy másik szerint akárhányszor kivittük az udvarra, azonnal szolgálatba állt, nehogy akár egy veréb is leszálljon a közelemben – az említett fotó egy ilyen pillanatot örökít meg.

Maci azonban nem csak azért nincs már köztünk, mert több mint harminc év is eltelt azóta, hogy lefényképezték az udvarunkon. Mindenki sejtette, ki ölte meg: egy közelben élő részeges alak, akit zavart, hogy megugatják a kutyák, amikor hazafelé botorkál. Több állatot is megmérgeztek akkoriban. Talán mindenki azt hitte, hogy bizonyíték nélkül felesleges a rendőrségre szaladgálni, talán a teljes bizonyosság hiányzott – mégis úgy érzem, hogy legalább egy próbát megért volna az a feljelentés.

Mert aki ilyet tesz, megérdemli a büntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!