Jegyzet

2023.04.20. 07:08

Magad uram, ha mester nincs

Isten áldja a tisztes ipart! – hangzik el gyakran egy ismert videómegosztó csatornán, mely azt tűzte zászlajára, hogy bemutassa az embereknek az építőipari kivitelezések napfényes és sötétséggel teli oldalát is. Sajnos, ez utóbbiból sokkal több jut a készítőknek, akik gyakran egészen meghökkentő esetekkel ismertetik meg – inkább sokkolják – a publikumot. Mára már én is értem, miért fogták a fejüket a barátok és családtagok, amikor közöltem: belevágunk az építkezésbe.

Miklós István

77666833

Forrás: illusztráció / shutterstock

Azóta jó néhány görbe falon, ferde betonozáson és elszámolt méreten túl vagyunk már, és azt is tudom, hogy a "két hónapot dolgoztam németbe', tudom mit csinálok, tesó" sem a jó válasz, ha megrendelőként rákérdez az ember, hogyan valósul meg a következő munkafolyamat. Egy fiatal pár életében óriási mérföldkő az első otthon, sok munkával és áldozattal jár, mire elkészül a családi fészek. Azonban az sem véletlen, hogy egyre több családapa dönt úgy, inkább maga készíti el háza egyes részeit. Az internet hemzseg a kiváló "csináld magad" videóktól, sőt kifejezetten igényes szakmai anyagok is elérhetőek, ha valaki igazán jó eredményt szeretne. Már "csak" némi kézügyesség, és rengeteg "Deák Ferencet felemésztő" szerszám kell, és kezdődhet is a munka.

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!