SZON - Kultúra

2014.11.24. 09:09

X-faktor: Az űrlények legyőzték Bellát

Az X-faktor az eddigi legerősebb élő műsorát hozta, de valakinek most is távoznia kellett. A Tha Shudras és Jakab-Péter Izabella párbajában az utóbbi maradt alul.

Az X-faktor az eddigi legerősebb élő műsorát hozta, de valakinek most is távoznia kellett. A Tha Shudras és Jakab-Péter Izabella párbajában az utóbbi maradt alul. Miért? Miért erőltetik ennyire az Istenes Bence kisfilmeket a produkciók előtt? Erről már inkább nem is írnánk semmit.

Nézzük az előadókat. Little G a már tőle megszokott öltözékben konferálta fel egyetlen megmaradt versenyzőjét, Horányi Julit, aki egy csodaszép vörös ruhában énekelt egy Mariah Carey számot. Jól sikerült, nem kellett párbajoznia. Szikora Robi még két versenyzővel büszkélkedhetett a verseny előtt: Tóth Andi és Bella. Andi egy teljesen új stílust vállalt be, de nagyon jól állt neki, teljesen átjött a Broadway hangulat. Bella egy Madonna számot, a Material Girl-t kapta. Ezt elég átlagosan énekelte, a párbajdala, a Demjén dal már sokkal jobb volt. Tóth Gabi a két csapatát küldte harcba: a szépfiús, sikoltozóstinilányos Spoon-t és az underground zenét erőltető The Shudras-t. Az űrlények hozták a megszokott formát, egy jól ismert számot dolgoztak át amolyan scratch-elős, basszusgitáros stílusba. A héten az ABBA klasszikusát, a Money, money, money-t vették elő, nagyon jót tett a dalnak, hogy hozzányúltak. Ha az eredetit adják elő, akkor tuti kiesnek. A Spoon a Rocky nótát dolgozta fel, kevésbé sikeresen. Valahogy a kis tinifióknak nem állt jól ez a műkeménykedés. Alföldi Róbert a két Ricsi - egy Benji felállással el tudta kerülni a párbajt. Benji a Happy-t, Nagy Ricsi egy Sting számot, Borbély Ricsi pedig a Fame-et énekelte (kicsit musical stílusban). A párbajok után történelni pillanat következett a 2014-es X-faktoros évadban: KINYÍLT A BORÍTÉK. Ez volt az első alkalom, hogy a mentorok a nézőkre bízták a döntést 2-2-es szavazategyenlőséggel. A felhatalmazott tömeg Bellát találta gyengébbnek, így az űrlények folytathatják az inváziót, Bella pedig már csak a fináléban térhet vissza egy-két öröméneklésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!