SZON - PR cikk

2014.02.10. 10:16

Miért nem drága a márkaszerviz?

Nyíregyháza - Felkerekedtünk, és szétnéztünk a nyíregyházi Platán Autóház Kft. márkaszervizében.

Nyíregyháza - Felkerekedtünk, és szétnéztünk a nyíregyházi Platán Autóház Kft. márkaszervizében. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének valamennyi tagvállalata részt vesz abban a kommunikációs kampányban, amelynek célja a márkaszervizek tényleges és hiteles értékeinek bemutatása azért, hogy a gépjármű tulajdonosok valós és hosszú távú érdekeik érvényesítésében megfelelő információval rendelkezzenek. Hogy tiszta képet lássunk, nosza, felkerekedtünk, és szétnéztünk a nyíregyházi Platán Autóház Kft. márkaszervizében. Az ugyanis alapvető kívánalma bármelyik gépjármű tulajdonosának, hogy autója korának és futásteljesítményének megfelelő műszaki állapotban legyen, hogy a gyárilag beépített közlekedésbiztonsági rendszerei hibátlanul működjenek, hogy egy esetleges baleset után a javítás során a baleset előtti állapotba kerüljön, hogy a javítása gyári technológiával, garanciával készüljön el, hogy a javítása gazdaságos, elszámolása szakmailag korrekt legyen, hogy a javításához felhasznált alkatrészek eredetiek, vagy azzal igazoltan azonos minőségűek legyenek.

Arculat és belső érték

– A márkaszervizek gyári háttérrel rendelkeznek és egy európai szervizhálózat tagjai. Vagyis bárhová is utazik a márkaszervizelt autójával, biztosak lehetnek benne, hogy bármely probléma esetén számíthatnak a választott márka szolgáltatásaira – jelentette ki Verdes Miklós, a Csősz-Platán Cégcsoport műszaki igazgatója, miközben minden részletre kiterjedően kalauzolt a Rákóczi utcai tip-top szervizben.


Verdes Miklós: Munkatársaink mindegyike oktatássorozaton vesz részt.


– Egyaránt fontos a külcsín és a belbecs, tehát az arculat és a belső érték – mutatott körbe az impozáns helyen. – Az importőrök határozzák meg a dizájnt, egy márkaszerviz nem nézhet ki akárhogyan. Ráadásul minden évben auditálják, és előfordul, hogy konkrétan a gyártótól érkezik auditor a hazai ellenőrrel. Kíváncsi, hogy megfelelünk-e az általuk megálmodott követelményeknek. A márkaszervizeknek egységesnek kell lenniük Sopronban, Budapesten és Nyíregyházán is, hiszen ugyanazt a munkafolyamatot végzik el mindegyik helyen. Ügyfeleink nem látnak a kulisszák mögé, de tény: munkatársaink mindegyike komoly oktatássorozaton vesz részt. A márka történetétől az apró szakmai részletekig terjed a speciális képzés. A szakosodott kollégák összesen hét utat járhatnak be, egy fő maximum hármat. Van, aki a motor, van, aki a klíma, van, aki a diagnosztika specialistája. Éppúgy vonatkozik a képzés a szerelőkre, mint a munkafelvételesekre. Miután valaki végez, nem engedik el a kezét, ezt a célt szolgálják a továbbképzések. Ez azért is fontos, mert mindig vannak újdonságok, képben kell lenni a változásokkal. Az oktatás utáni két hét során az üzemen belül átadják a munkatársaknak a friss impulzusokat.

A raktárban mindennek precíz helye van. Az auditálásnál nagyon ellenőrzik a célszerszámokat, a gyárilag készített tárgyakkal jelentősen egyszerűsödik a munka, a javítási technológia.

– Az informatikai rendszer segít a javításban, amiről mindig jelentés készül – vetettünk egy pillantást a számítógépre. – Ha például egy vezérműszíj elszakad, mi nem csak adunk helyette egy újat, hanem a hozzá tartozó tárgyakat, eszközöket is biztosítjuk, hiszen a garancia erre is vonatkozik. Márkaszervizünk gyártói szakmai hátteret biztosít és felelősségvállalást az elvégzett munkáért, az autó korának és futásteljesítményének megfelelő állapotba hozásáért. A munkafolyamat az időpont-egyeztetéssel kezdődik, aztán jön az előkészítési fázis (ebbe tartozik a visszahívás vagy a műhelyakció), a gépkocsi átvételét követően indulhat a javítás, és a majdani átadást megelőzi a minőség-ellenőrzés. Az átvétel és elszámolás nem jelenti a történet végét, hiszen az utánkövetés is fontos, az importőr szoros kontroll alatt tartja ezt is. Az elégedettségi vizsgálat révén hasznos információkat lehet nyerni, a tanulságok levonása az ügyfelek javát szolgálja.

– Természetesen az a célunk, hogy valamennyi ügyfelünk a számára lehető legjobb megoldást választhassa ki. Ehhez szükséges a teljes körű információ a lehetőségekről. Például a Szerviz 4+ és a Szerviz 8+ program is kedvezményeket kínál a márkaszervizbe járóknak. A Szerviz 4+ programban a négy évesnél idősebb autókat márkaszervizünkben gyári technológiával, eredeti alkatrészekkel tarthatják karban – kedvezményesen. Ilyen például az akkumulátor, az (olaj) átvizsgálás , az első fékbetét és féktárcsa, a gyújtógyertya, a levegőszűrő, az utastérszűrő, az első ablaktörlők, a vezérmű szíj és még sok minden. Ezek a programok nagy kedvezményeket biztosítanak az importőr és a mi cégünk közös támogatásával. Csomagokat hoztunk létre, mely 5 ezer forinttól 30 ezer forint kedvezményt tartalmaznak a javítástól függően.

A Szerviz 8+ program a nyolc évesnél idősebb autókra vonatkozik, ugyanúgy gyári technológiával, gyári economy alkatrészek felhasználásával, 8 évnél idősebb autókra jellemző árszinten! Mindkét esetben az alkatrészre a garancia 2 év.

– A köztudatban az van, hogy a márkaszerviz drága. Viszonyítás kérdése. Mihez képest? Addig, amíg olajat és fékbetétet kell cserélni, addig nincs gond – fejtegette Verdes Miklós. – Nem biztos, hogy ami olcsó, az jó is. Felesleges körök futása helyett célszerű egyből a márkaszerviz szolgáltatásaival élni. Ráadásul nálunk ha este megrendelünk egy alkatrészt, 98 százalékos eléréssel másnap reggelre már meg is érkezik a budaörsi központból.

A márkaszervizben karbantartott, javított autók használt piaci értéke jelentősen meghaladja a hiányos szervizkönyvvel rendelkező autók értékét. Így a márkaszervizekben a javításra, karbantartásra fordított költség megtérül.

 

Elérhetőségek

Platán Autóház Kft.

Nyíregyháza, Rákóczi u. 60.

Tel.: 42/501-700

www.platanautohaz.hu

Opel Csősz Kft.

Nyíregyháza, Kosbor u. 2-4.

Tel.: 42/598-959

www.opelcsosz.hu

 

KM–LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában