SZON - PR cikk

2015.09.18. 14:30

Cifrapalota, Feszty-körkép

Jelentkezzen ön is, s tartson velünk egynapos buszos kirándulásunkra!

Jelentkezzen ön is, s tartson velünk egynapos buszos kirándulásunkra!

A „hírös városként” ismert alföldi településre, Kecskemétre utazunk először, ahol a hangulatos belvárost fedezzük fel. Itt szinte az összes felekezet temploma megtalálható. Kecskemét központjának uralkodó stílusa a szecesszió, melynek ékes példái a népdalban is megénekelt Cifrapalota, valamint a magyar szecessziós építészet egyik legszebb alkotásaként számon tartott városháza.

Interaktív kiállítás csomagban

A különlegességének számító harangjáték meghallgatása és némi szabadidő után folytatjuk utunkat Ópusztaszerre, ahol hazánk történelmi jelentőségű történelmi emlékhelyét, a Nemzeti Történeti Emlékparkot látogatjuk meg.

Az emlékpark legnagyobb vonzereje „A magyarok bejövetele” című monumentális körképfestmény. A XVIII. század végétől ismert műfaj lényege, hogy a néző egy kör alakú épület közepén lévő pódiumról egy körbefutó festett képet lát, mely előtt műterepet alakítanak ki. A kettőt úgy hangolják össze, hogy azt érezzük, valóságos tájba csöppentünk. A maga nemében egyedülálló, monumentális alkotás a romantika szemüvegén keresztül mutatja be hat egymáshoz kapcsolt jelenetben a magyarok bejövetelét a Kárpát-medencébe.

A Feszty-körkép mellett több interaktív kiállítást is megtekinthetünk: például a Feszty-jegycsomagban a skanzen, a Nomád Park, a Rotunda kiállításait (kivéve: panoptikum).

Indulás hazafelé programunk végén, érkezés a késő esti órákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában