SZON - PR cikk

2015.12.14. 17:05

A Telekom 300 megabites mobilinternet-szolgáltatása elsőként Nyíregyházán elérhető

<strong>December elején az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé a 300 Mbit/sec névleges feltöltési sebességű mobilinternet szolgáltatás* a Telekom hálózatán. A technológia, amely ezt a gyorsaságot lehetővé teszi, az LTE-Advanced (LTE-A), amely a 4G következő lépcsőfokát jelenti. </strong>

December elején az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé a 300 Mbit/sec névleges feltöltési sebességű mobilinternet szolgáltatás* a Telekom hálózatán. A technológia, amely ezt a gyorsaságot lehetővé teszi, az LTE-Advanced (LTE-A), amely a 4G következő lépcsőfokát jelenti.

A Telekom egy évvel ezelőtt több budapesti helyszínen tesztelte a 300 Mbit/sec sebességű technológiát, ma pedig Nyíregyházán kilenc állomáson bekapcsolta a villámgyors mobilinternet szolgáltatást. Az LTE-Advanced technológia által lefedett területeken az ügyfelek az eddigiekhez képest akár kétszeres adatsebességet is tapasztalhatnak az erre alkalmas eszközök és díjcsomagok használatával.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez a hálózati lefedettségen túl a Telekom által használt sávokat támogató LTE-A-képes eszközre, valamint LTE-A-képes havi vagy időszaki díjas díjcsomagra van szükség. Jelenleg a Telekom kínálatából 6 gyártó 15 féle okos készülékével, valamint a Next M és Next XL okostelefonos, továbbá Net&Roll M és Net&Roll L mobilinternetes díjcsomagjaival és azok Aranytárskártyás változataival, vagy a NetPlusz XL, XXL és a BussinesNET L-XXXL csomagokkal tudják kihasználni a technológia nyújtotta előnyöket a fejlesztésben érintett lakosok.

 

Az LTE-Advanced jelentősége abban rejlik, hogy elsősorban a nagy adatigényű tevékenységek során, mint például zene letöltés, videotartalom fel- illetve letöltés, vagy applikációk használata, az ügyfelek nagyobb sebességet és jobb felhasználói élményt érhetnek el csúcsidőben vagy akár tömegrendezvényeken, például stadionokban és fesztiválokon is. A mobilszolgáltatók számára az LTE-Advanced technológia lehetővé teszi, hogy hatékonyabban használják ki a rendelkezésükre álló spektrumokat a nagyobb letöltési sebességek érdekében.

 

Azok, akik nem rendelkeznek a legújabb technológiára alkalmas készülékkel vagy díjcsomaggal, továbbra is használhatják a Telekom országos (97%-os kültéri lakossági) lefedettségű 4G mobilinternet szolgáltatását, melynek névleges sebessége az ország nagy részén maximum 150 Mbit/s. A 4G szolgáltatását jelenleg már több mint 800 ezer Telekom ügyfél használja.

 

* A névleges maximális sebesség elérése függ a megfelelő képességű, az adott technológiát támogató készülék meglététől, és attól, hogy az adott ponton támogatja-e a hálózat azt a sebességet, valamint a rádiós- és forgalmi körülményektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában