SZON - PR cikk

2016.11.10. 15:01

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit

<strong>A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén tavasszal hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével. </strong>

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén tavasszal hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több, mint 4600 kkv csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.

A 2016. tavaszán indult Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 29 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen ingyen! A vállalkozások a részvételt követően a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

A közelmúltban csatlakozott a programhoz Dr. Nagy László nyíregyházi vállalkozó is, aki fiaival közösen vezeti cégét.

„Kisvállalkozásként nekünk multinacionális ügyfélkörünk van, így elvárás felénk, hogy fejlett technikákat, technológiákat alkalmazzunk működésünk során, lépést tartsunk az informatikai fejlesztésekkel. A Modern Vállalkozások Programja erre kiváló lehetőséget nyújt, az IKT tanácsadó ingyenes segítségnyújtását, a digitális auditot a projekt keretében nagyon hasznosnak gondolom. Fiaim az Y generáció tagjai, akiknek a felhőszolgáltatások, a virtuális szerverek ismerete magától értetődő. Rajtuk keresztül én is megtanultam, hogy érdemes nyitottnak lennem és fejlődnöm kell, különben cégem lemarad. A sikeres jövő a folyamatos fejlődésben rejlik.” – mondta Dr. Nagy László

 

A 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat következő állomása Nyíregyháza, ahol 2016. november 24-én a Váci Mihály Kulturális Központban tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.

 

A RÉSZVÉTEL INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráljon minél hamarabb, mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott!

Nyíregyháza, Váci Mihály Kulturális Központ, Szabadság tér 9.

2016. november 24. 9.00 - 16.00

Bővebb információ: www.vallalkozzdigitalisan.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában