SZON - PR cikk

2017.09.08. 13:00

Programozni tanít a jövő iskolája: világelső a magyar Logiscool

<strong>Eddig több, mint 10 000 gyerekkel szerettették meg a programozást, már hét országban, saját oktatási platformmal tanít a Logiscool.</strong>

Eddig több, mint 10 000 gyerekkel szerettették meg a programozást, már hét országban, saját oktatási platformmal tanít a Logiscool.

Hét országban működik már az élményalapú programozósuli, ahol játékosan tanulnak programozni a gyerekek. A saját területén világelső magyar tulajdonú Logiscoolban 3,5 év alatt több, mint tízezer 6-18 éves diák kezdett el tanulni. Magyarországon harmincnégy helyen, külföldön további hat  országban vannak jelen és a teljes hálózaton belüli éves bevételük várhatóan meghaladja az egymilliárd forintot.

Horvátország és Kuvait csatlakozásával már hét országban van jelen a Logiscool. A játékosan programozni tanító, magyar tulajdonú vállalkozás kevesebb, mint négy év alatt tízezernél is több 6-18 éves diákkal barátkoztatta meg az informatikát, és a franchise rendszerű, tantermi programozás  tanítás terén világelső. A Logiscool Budaörsön indult, mára világszerte negyvenkét helyszínen működik, és mind az iskolák, mind a diákok száma is  dinamikusan nő. Magyarországon harmincnégy helyen elérhetőek, a kontinensen a horvát piac mellett Ausztriában, Svájcban, Csehországban és Szlovákiában tanítanak. A magyar tulajdonú vállalkozás teljes hálózaton belüli éves bevétele a tervek szerint meghaladja majd az egymilliárd forintot.

„Észrevétlenül” tanult digitális írástudás

A gyerekbarát és inspiráló környezetben lelkes egyetemista és gimnazista oktatók játékos formában magyarázzák el a tananyagot, s a foglalkozásokon alapvetően saját számítógépes játékokat fejleszthetnek a diákok. A 6-18 éves gyerekeknek szóló tanfolyamokon és nyári táborokban ugyanakkor nem csak leendő programozókat oktatnak: a cél a pár éven belül alapelvárásnak tekinthető digitális írástudás átadása. Sőt, a tapasztalatok szerint a résztvevő gyerekek logikai, problémamegoldó, prezentációs készsége és algoritmikus gondolkodása is javul, illetve a kudarcokból is könnyebben tanulnak. Nem feltétlen csak programozók képzése a cél, de a cég saját fejlesztésű, online elérhető oktatási platformján, valódi  újdonságként, az írott  programnyelv és a játékos, blokkos szerkezet közötti átjárhatóságot is biztosítják. A Scoolcode platform figyelembe veszi a diák életkorát és tudásszintjét, és segítségével folyamatos fejlődési lehetőséget és sikerélményt kapnak azok a gyerekek is, akiket komolyabban is érdekel a programozás.

A Logiscool oktatói fiatal egyetemisták és gimnazisták, akiknek kiváló munkalehetőséget biztosít a programozás tanítás, és van köztük olyan is, aki  diákként került először kapcsolatba az iskolával és ma már a másik oldalon segít a kisebbeknek.

Tudatos és trendi szülők

A Logiscool a Játékos Lét kutató céggel felmérést is végzett a logiscoolos gyermekek szülei körében: a megkérdezettek nagy része tudatosan keresi annak lehetőségét, hogy gyerekét külön  informatikai képzésre írassa be, hiszen egyértelmű számukra, hogy a digitális írástudás  elsajátítása manapság már létfontosságú készség. A legtöbben úgy vélik, a Logiscoolban tanultak mindenképpen hasznosak lesznek, akár közvetlenül, akár közvetetten foglalkozik majd az informatikával a gyerek. A többség elvárása, hogy játékos formában és gyakorlatorientált módon vezessék be a fiatalokat az informatika és a programozás világába. A felmérésből az is kiderült, hogy szülői szemszögből a Logiscool képzés során a gyermek a gyakorlatiasságot, a játékosságot, az alkotást, valamint az általa elkészített projektek bemutatását élvezi a legjobban.

Biztosabb életpálya

A digitális oktatás fejlesztése és előtérbe helyezése azért is fontos, mivel jelenleg a magyarországi munkaerőpiacról több, mint huszonkétezer programozó hiányzik. Pedig ennek a tudásnak a megszerzése minden szempontból előnyös. Egy kutatás szerint az Egyesült Államokban például a legjobban fizető állások nagyjából feléhez általában szükséges vagy elvárt a programozói készség. A Logiscool az Európai Unió felől is figyelmet kap: a  magyar cég az EU Digital skills and jobs coalition szervezetének konferenciáján másodszor vesz majd részt Brüsszelben. A szervezetnél is kiemelt hangsúlyt fektetnek a digitális írástudás terjesztésére, hiszen az EU-ban összesen több százezer betöltetlen informatikai állás van.

Iskolánkban a kurzusok 09.18-án kezdődnek, jelentkezés itt: https://www.logiscool.com/hu/apply/nyiregyhaza/courses.

Az érdeklődő szülők és gyermekeik Nyílt Napjaink keretében találkozhatnak velünk 09.11-09.15 között minden nap 17:00-tól. Nyílt napjainkon bemutatjuk iskolánkat,

játékos oktatási rendszerünket, a gyermekek megalkothatják első számítógépes játékukat oktatóink segítségével.

Nyílt napjainkon való részvételhez szükséges regisztráció itt: https://www.logiscool.com/hu/school/nyiregyhaza#opendays

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában