SZON - PR cikk

2018.05.10. 20:56

Tudta? Néhány hét alatt saját lakása lehet!

<strong>Az alacsony kamatszintnek köszönhetően egyre többen érdeklődnek a hitelből történő lakásvásárlás iránt, hiszen sok esetben a havi törlesztőrészlet jóval alacsonyabbra jöhet ki, mintha valaki lakást bérelne. Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket a hitelből történő lakásvásárláshoz.</strong>

Az alacsony kamatszintnek köszönhetően egyre többen érdeklődnek a hitelből történő lakásvásárlás iránt, hiszen sok esetben a havi törlesztőrészlet jóval alacsonyabbra jöhet ki, mintha valaki lakást bérelne. Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket a hitelből történő lakásvásárláshoz.1. Merjen belevágni!

Sokszor előkerül az a tévhit, miszerint a hitelből történő lakásvásárlás egy bonyolult folyamat. Ez ma már nincs így, a hitelfelvétel egyszerűen és átlátható módon elintézhető, a legtöbb esetben néhány hét alatt megtörténik a folyósítás.

2. Számolja ki!

Meg fog lepődni: nem egy esetben jóval alacsonyabb lesz a törlesztő, mintha egy lakást bérelne! A havi törlesztőrészlet függhet az Ön jövedelmétől, az ingatlan értékétől, a hitel futamidejétől és természetesen a vételártól. Azt, hogy Ön mennyit fizetne ha vásárolna ide kattintva pontosan kiszámolhatja.

3. Találja meg hol élne szívesen!

Nagyon sokféle tanács olvasható arról, hogy hol érdemes lakást venni, de ez valójában egyéni döntés. Az ingatlanpiacon az egyik legfontosabb árbefolyásoló tényező az elhelyezkedés. További szempontok, amiket érdemes figyelembe venni: a munkahelytől vagy az iskolától való távolság, a család létszáma, életvitele, a barátok, szülők közelsége, az ingatlan jellege. Néha akad a lakáskeresésben egy kis spiritualitás is, sokan számoltak be arról, hogy egyszerűen megérezték, melyik ingatlan lesz számukra a legmegfelelőbb.

4. Irány a bank!

Miután a kalkulátorral kiszámolta a várható törlesztőrészletet és a kedvezményeket, adja meg elérhetőségeit, a bank munkatársai rövid időn belül visszahívják. A beszélgetés során ők pontosan elmondják majd, milyen dokumentumokat kell beszerezni, illetve ismertetik a hitel feltételeit és a további lépéseket. Ha bankfiókba menne be, az interneten akár időpontot is foglalhat, hogy ne kelljen várakoznia.

5. Várja meg a hitelt és költözzön be!

A megfelelő dokumentumok benyújtása után lezajlik a hitelbírálat, ennek részeként készül új otthonáról egy értékbecslés. A teljes folyamat általában két-három hét alatt lezajlik, ha a döntés pozitív, meg lehet kötni a szerződést, az eladó megkapja a vételárat, Ön pedig beköltözhet.

A fenti tartalom fizetett cikk, Raiffeisen Lakáshitel  THM: 2,53% - 5,48%.

A kölcsön kifizetéséhez a fedezetként felajánlott ingatlan(ok)ra vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

A THM érték kiszámítása a 2018. április 12-tõl érvényes Raiffeisen Lakáshitel kondíciók alapján, továbbá 5 000 000 Ft hitelösszeg, 20 éves futamidő és egy ingatlanfedezet bevonása mellett történt. A legalacsonyabb THM kiszámítása 6 havi kamatperiódusú kölcsön és maximális kedvezmények igénybevétele - a mindenkori havi nettó minimálbérnek megfelelő havi jóváírási kötelezettség, 4 db elvárt tranzakciószám vállalása, továbbá a hitelösszegnek az ingatlan forgalmi értékének 60 %-át meg nem haladó aránya és 600 000 Ft vagy afeletti, a Bank által elfogadható havi nettó jövedelem - alapján történt. A legmagasabb THM kiszámítása 10 éves kamatperiódusú kölcsön és kamatkedvezmények igénybevétele nélkül történt.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog. A Raiffeisen Lakáshitel termékre vonatkozó aktuális feltételeket a mindenkor hatályos Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel Hitelek I. Kondíciós Lista, a Lakossági Üzletszabályzat és az Általános Üzleti Feltételek tartalmazzák.

- PR cikk -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában