SZON - PR cikk

2018.08.24. 09:20

Hosszútávú megoldást kínál a Pureco a közúti megálló panelek piacán

<strong>A közterületeken számottevő gondot okoz, hogy az autó- és trolibusz megállóhelyek burkolt felületei a fokozott használat következtében hamar tönkremennek. A megállósáv burkolata gyakran hullámossá válik, széttöredezik, s ez nem csupán esztétikai szempontból zavaró, hanem károsan hat az akadálymentes szegélyekre is. A Pureco új terméke, a BuStop erre a problémára kínál megoldást.</strong>

A közterületeken számottevő gondot okoz, hogy az autó- és trolibusz megállóhelyek burkolt felületei a fokozott használat következtében hamar tönkremennek. A megállósáv burkolata gyakran hullámossá válik, széttöredezik, s ez nem csupán esztétikai szempontból zavaró, hanem károsan hat az akadálymentes szegélyekre is. A Pureco új terméke, a BuStop erre a problémára kínál megoldást.

A gondot az jelenti, hogy az akadálymentes szegélyek ütköző párnaként kellene, hogy funkcionáljanak, de a szegélykövek közötti hézagok tágulásával, megrongálódásával erre nem képesek. A víz a szegélyek alá folyik, a hőingadozás miatt pedig télen az egyes szegélykövek könnyen kilazulnak. A BuStop panel egy hosszú élettartamú, gazdaságos műszaki megoldás. A Pureco Kft. új terméke ez, amely masszív, nagy szilárdságú, előre legyártott betonelemeket alkalmaz. Az elemek szilárdsága nagyfokú ellenállást biztosít a nehéz tömegközlekedési járművek gyakori forgalmának hatásai ellen.

A megálló panel akadálymentes szegélye az autó- és trolibusz megállóhelyek kialakításához igazodik. Jellemző tulajdonsága, hogy a burkolt felületbe történő beillesztésével kialakul a felszállóhely kiemelt szegélye, amelyet maga a pályaelem formál. A BS panel az alacsony padlós autóbusszal vagy a trolibusszal akadálymentes fel- és leszállást biztosít.

A panel használata több szempontból is előnyös. Nagyfokú ellenállást kínál a pályaszerkezet tönkremenetelét okozó, csúsztató és pontszerű igénybevételekkel szemben, valamint szilárdsága miatt, az ágyazattal szemben támasztott teherbírási követelmény is csökken. Szintén nagyon kedvező, hogy az időjárási viszonyoktól függetlenül gyorsan lehet úgy építeni, mint bontani. Ez a komplex gyártmány kielégíti a felszállóhely szegélyek akadálymentességi követelményeit, és megoldja a rugalmas szerkezetről a merev szerkezetre való áthajtás problémáját is. Kialakítása csúszásmentes, és több éves használat után is teljesen szétszerelhető. A BuStop megálló panel különböző méretekben készül, kialakításának köszönhetően védelmet biztosít a tömegközlekedési járművek gumiabroncsainak is.

A BuStop gyártója a Pureco Kft., nagy gondot fordít a termékek értékállóságára és a technológiák folyamatos fejlesztésére. Az innovációs és az egyedi megoldások kidolgozására külön üzletág van segítségükre, újszerű szemléletük, hozzáállásuk a szabadalmi oltalommal bíró megoldások esetében is egyedülálló. A megálló panel tervezése során a 10 évre visszanyúló beépítési tapasztalataikat felhasználva dolgoztak, azt a törekvést szem előtt tartva, hogy a teljes megálló sáv olyan anyagból kerüljön kialakításra, amely a megállóhely adott forgalmi terhelését képes legyen elviselni. A BuStop panelről részletes műszaki információért érdemes felvenni a kapcsolatot a Pureco Kft. munkatársaival.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában