SZON - PR cikk

2019.01.25. 14:47

2020-tól pénzt érhet a hővisszanyerős szellőztetőrendszer

<strong>Hogyan juthatunk pénzhez 2020 után az otthoni levegőnkből? Esetleg épp építkezel és hosszú távú terveket szeretnél az építés során megvalósítani? Elmondjuk, mit érdemes tenni.</strong>

Hogyan juthatunk pénzhez 2020 után az otthoni levegőnkből? Esetleg épp építkezel és hosszú távú terveket szeretnél az építés során megvalósítani? Elmondjuk, mit érdemes tenni.

A beruházások nagy értéke és tartóssága jó esetben 50-100 évig is kitartó épületeket eredményez, de egy nagyobb volumenű átalakításig is várni kell 25-30 évet. A kötelező, Közel Nulla Energiaigényű (KNE) épületek egyik fontos és nélkülözhetetlen eleme lesz a hővisszanyerős szellőztetőrendszer.

Ha a mostani építkezésnél nem sikerül a KNE eredményt teljesíteni, akkor néhány év múlva már elavult lesz az épület. Tartsuk szem előtt, hogy a házunk több, mint az otthon kényelmét nyújtó építmény. Több, mint egy egyedi, személyre szabott és terveztetett hely, amit bátran mutogathatunk a közeli és távoli ismerősöknek, több, mint egy biztonságos lak, amit alaposan építünk meg. A házunk, otthonunk egy befektetés is, amelyen akár több tízezer forintot is megspórolhatunk havonta, hosszú távon. Csak arra kell figyelnünk, hogy különleges és jó döntéseket hozzunk, hogy értékesebb ingatlanhoz jussunk.

2018-tól, ha nem közel nulla energiaigényű épület építésén gondolkodunk, akkor veszteséges is lehet az ingatlan. Tudtad, hogy a 2018 január 1. után benyújtott építési engedélyeknek már meg kell felelniük a KNE követelménynek, holott az Európai Unió szabályozása szerint csak minden 2021 után épült épületnek kell KNE épületnek lennie?

Semmiképp nem gondolkodnánk másban, hiszen az építési költségek 10-15%-kal emelkednek (de csak ha nem vagyunk elég körültekintőek), viszont a későbbi energiafogyasztási költségeink csökkenő tendenciát fognak mutatni, így mondhatjuk azt is, hogy pénzt termelhet a házunk.

Az elmúlt 50-60 év tendenciája építkezés terén

A korábbi évtizedek építkezései arról szóltak, hogy minél nagyobb komforttal lássuk el a leendő otthonunkat. De ahogy nőtt a komfortosság, úgy nőtt az épületek energiafogyasztása, fenntartási költsége, építési költsége és az épület károsanyag-kibocsátása is. Azzal, hogy az új építkezési minőség jegyében figyelünk az energiatakarékosságra, jobb lakókörnyezetet is teremthetünk és a környezet védelmére is hangsúlyt fektethetünk. Ami most még többletköltségnek hat, hónapokkal később plusz bevétel is lehet a családi kasszába.

Mit tehetünk, hogy KNE besorolást szerezzünk?

Egyik, amit tehetünk, hogy az AA besorolást könnyen megkapjuk, ha a gépi szellőztetőrendszerbe beépíttetjük a hővisszanyerőt is! A Zehnder termékei ennél a módszernél a friss, megbízható minőségű levegőt a szellőztetőrendszeren keresztül fogjuk kapni, miközben biztosak lehetünk afelől, hogy nem kerülnek be a lakásunkba olyan allergén anyagok, mint például pollen, por, stb. Energiát takarítunk meg és mindig friss levegő lesz a lakásban.

- PR cikk -

Címkék#alh_szon
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában