SZON - PR cikk

2019.05.30. 18:18

Lépcsőházi biztonsági ajtó, hogy Ön nyugodtan alhasson

Akihez törtek már be, annak nem kell elmagyarázni, hogy mekkora traumával jár egy ilyen eset. A személyes holmik elvesztése egy dolog, hiszen mégiscsak tárgyakról van szó, amik, ha pótolhatatlanok is, tovább lehet élni nélkülük.

A lelki megrázkódtatás azonban hetekig, hónapokig kíséri az embert: nem tud aludni, folyton arra gondol, hogy mikor történik meg újra ez a szörnyűség. És persze ilyenkor azt a kérdést is feltesszük magunknak, hogy mit csinálhattunk volna másképp, hogy lett volna-e lehetőség a betörés megakadályozására. A válasz pedig: egy biztonsági ajtóval igen!

A panelek és a körfolyosós házak vannak a legnagyobb veszélyben

Talán Önnek is él ismerőse egy 30-40 éve épült panelházban, vagy épp Ön lakik ott. Ha járt már ilyen épületben, akkor biztos azt is tapasztalta, hogy az ott lévő lakások jelentős részén még ugyanazok az ajtók vannak, amiket annak idején beépítettek. Ezek az ajtók már akkor sem a legnagyobb biztonságot képviselték, gondoljon csak bele, ma hogyan állítanának meg egy betörőt?

A másik típus, ahol gyakran döbbenetes állapotok uralkodnak az ajtókat illetően, a körfolyosós házak. A legtöbb gangra egy nem zárható csapóajtón át lehet bejutni, a lakásokon pedig könnyen benyomható, kétszárnyú ajtókat találni. Mintha az lenne rájuk írva, hogy szabad a vásár!

Ezeket az ajtókat mindenképpen érdemes lépcsőházi biztonsági ajtókra cserélni, mert ha már az épület nem teljesen biztonságos, legalább a saját lakása legyen az!

Milyen előnyei vannak egy lépcsőházi biztonsági ajtónak?

A lépcsőházi biztonsági ajtók előnyeit három nagyobb téma köré csoportosíthatjuk. Ezek a technikai jellemzők, a szerkezet és a biztonsági rendszerek. Nézzük, mit is jelentenek ezek a gyakorlatban!

Technikai előnyök: a HiSec biztonsági ajtók kitűnő hang- és hőszigetelők, így teljes mértékben kizárhatja a szomszédokat az életéből. Nem fogja tudni, hogy mit főztek ebédre, és a folyosói zajok sem zavarják majd. Ezenkívül az ajtók légzáró képessége is remek, vagyis még a fűtésszámlát is csökkentheti.

A szerkezet jellemzői: az elegáns külső alatt erős belső rejtőzik. Oldalanként 1,25 mm vastagságú minőségi acéllemez, és szintén acéllemezből készült tokszekrény tartja kívül a betörőket.

Biztonsági rendszerek: a négy, acéltokba süllyesztett acélpántnak köszönhetően a feszítővas is hatástalan az ajtóval szemben. A 15+1 darab acéltüske három irányban reteszel, és a tüskék 7 cm mélyen hatolnak a tokba. Impozáns, igaz?

A biztonsági ajtókat ezenkívül olyan kényelmi funkciókkal is ellátták, mint a beépített csengő és a halszemoptikás kukucskáló. Az éjjeli baglyoknak pedig érdemes világító LED-es kilincset választani, hogy akkor is könnyen bejussanak a lakásba, ha a lépcsőházi világítás nem működik.

A jó döntéshez pedig nagy segítség lesz a HiSec Doors ajtótervezője, amivel 5 egyszerű lépésben választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbb biztonsági ajtót.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában