Szponzorált tartalom

2020.09.24. 14:41

Hogyan őrizzük meg az egészségünket idősebb korban?

Az idő múlása és vele együtt az öregedés egy olyan természetes folyamat, ami ellen semmit sem tehetünk.

Ahogy az ember öregszik, egyre több egészségügyi problémával kell szembenéznie: ma még csak itt-ott fáj egy kicsit, hamarosan már egyre nehezebb reggelente felkelni, végül pedig már csak a napi két marék gyógyszernek köszönheti azt, hogy képes viszonylag normálisan élni az életét. Innen visszafordulni már szinte lehetetlen, a megelőzéssel azonban nagyon sokat tehetünk azért, hogy öreg napjaink is egészségesen teljenek.

Berögzült szokások

Manapság szinte a csapból is az egészséges étkezés folyik. A régebben ritkaságnak számító élelmiszereket is egyre könnyebb beszerezni idehaza, ezért ma már nem okoz különösebb nehézséget, ha valaki tudatosan szeretne étkezni. A gond azonban az, hogy a szervezet vitamin- és ásványianyag-szükségletét jószerével lehetetlen csak élelmiszerekből fedezni, bármilyen egészségesen is táplálkozunk.

Az idősebb korosztálynál pedig ez még súlyosabb probléma, hiszen ők sokszor nem vevők a “reformkonyhára”. Ragaszkodnak a jól bevált, évtizedek óta fogyasztott alapanyagokhoz, a hagyományos ételekhez és főzési technikákhoz még akkor is, ha ezekről már bebizonyosodott, hogy egészségtelenek.

Persze kivétel itt is akad, de a többségre az jellemző, hogyha ki is próbálnak egy-két újdonságot, végül úgyis visszatérnek a jól megszokott ízekhez. Ezáltal igen kevés hasznos tápanyagot visznek be a szervezetükbe, amiből pedig még kevesebb az, ami hasznosulni is tud, köszönhetően annak, hogy a korral az emésztés is némileg változik. Az idősek túlnyomó többsége tehát vitaminhiánnyal küzd, aminek a kiküszöbölése kulcsfontosságú az egészség megőrzéséhez.

Az egészség nem korfüggő!

Bizonyára te is láttál már olyan időseket, akik koruk ellenére is frissek, életerősek, könnyedén mozognak, és szemmel láthatóan nagyszerűen érzik magukat a bőrükben. Persze ilyenkor lehet jönni a “jó genetikával”, meg az “örökölt hajlammal”, viszont az egészségi állapot sokkal inkább azon múlik, hogy te magad mit teszel a tested érdekében!

Ezek az emberek minden bizonnyal elegendő figyelmet fordítanak például a megfelelő vitaminpótlásra, melyben a Yobogunál kapható Senior folyékony vitaminok is segítenek. Mindemellett nyilván odafigyelnek az étkezésre, nem hanyagolják el a rendszeres mozgást, és nincsenek káros szenvedélyeik sem.

A helytelen életmód következtében már egy fiatal szervezet is lehet beteges, erőtlen, míg egy olyasvalaki, aki odafigyel az egészségére, még idős korban is élheti fitten és energikusan mindennapjait.

A legtöbb betegségre igaz, hogy könnyebb megelőzni, mint meggyógyítani, ez pedig a kor előrehaladtával egyre inkább jellemző. Ha viszont törődünk a testünkkel, és nem hanyagoljuk el a vitaminpótlást sem, akkor észrevehetően lelassíthatjuk az öregedést, amely külső és belső jelekben is egyaránt megmutatkozik majd.

 

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában