Szponzorált tartalom

2021.05.21. 10:58

Milyen a megfelelő védőfelszerelés a munkavégzéshez?

Védősisak, bakancs, védőruha, arcvédő és védőszemüveg. Mind-mind elengedhetetlen a biztonságos és hatékony munkavégzés érdekében. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mire kell figyelni a védőfelszerelések beszerzése során.

Forrás: husqvarna.com

A védőfelszerelések esetében a legfontosabb kritérium, hogy megfelelő védelmet biztosítsanak. Ehhez elengedhetetlen, hogy csúcstechnológiás anyagokból készüljenek és természetesen megfelelő szakértelemmel.

A biztonság mellett a kényelem is fontos

A biztonság mellett természetesen a kényelem is meghatározó szempont, hiszen kényelmetlen védőruhában nem lehet kellőképpen koncentrálni a munkavégzésre. Továbbá fontos, hogy professzionális használatra legyenek tervezve a termékek, és a legkeményebb körülmények között is helyt álljanak.

Fontos, hogy mindig az adott célra készült védősisak kerüljön kiválasztásra, és legyen ellátva hallásvédővel és arcvédővel. Továbbá arra is érdemes figyelni a sisak kiválasztása során, hogy könnyű legyen, jól illeszkedjen és ne zavarja a látómezőt. Mindez együttesen hozzájárul ahhoz, hogy megfelelő védelem mellett kerüljön sor a munkavégzésre.

Biztonság és kényelem a munkavégzés során

A fej védelme mellett a lábakra is gondolni kell. Hétköznapi lábbeliben nem lehet igazán hatékony munkát végezni. Emiatt érdemes beszerezni egy védőbakancsot vagy védőcipőt, mely kellő stabilitást és biztonságot garantál. Nemcsak az erdészeti munka elvégzésekor lehet szükség védelmet nyújtó lábbelire, hanem a kertészeti munka során is.

A védőruházat esetében fontos, hogy kellő védelmet biztosítson, miközben maximális kényelmet is nyújt. A biztonság mellett elengedhetetlen, hogy ne akadályozza a munkavégzést. Utóbbihoz hozzájárul, ha a védőruha bizonyos helyeken sztreccsszövetből készül. Továbbá fontos, hogy jól szellőzzön és megfelelő védelmet nyújtson a nedvesség és a szél ellen. A Husqvarna oldalán minden védőfelszerelés megtalálható, melyre szükség lehet a munkavégzés során.

Páratlan kivitel és optimális védelem

Mindemellett természetesen az arc és a látás védelme is kiemelt fontosságú. A védelmük érdekében mindenképpen viselni kell a munkavégzés során arcvédőt, védőszemüveget vagy szemvédőt. Az említett termékek optimális védelmet biztosítanak, miközben minden igényt kielégítenek. Érdemes páramentes és karcálló lencsével rendelkező szemüveget választani.

Arcvédő esetében pedig célszerű a hálós és polikarbonát változatok mellett dönteni. Bármelyik termékről legyen is szó, a megfelelő méret megtalálása elengedhetetlen, különben nem illeszkednek megfelelően a védőfelszerelések, és akár balesetveszélyes helyzetet is eredményezhetnek.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában