Szponzorált tartalom

2021.06.11. 14:12

Mire képes az új generációs padlófűtés?

Manapság már nem elegendő azt mondani, hogy a padlófűtés hatékony, gazdaságos alternatíva. Mert hogy nem mindegy melyik rendszerről beszélünk.

A régi, légmozgást generáló variációról, vagy az új, infrasugárzáson alapuló verzióról? Utóbbi teljesen felülírja azokat a tapasztalatokat, amik nem egyszer akár negatív színezetet is kaphattak, előbbi fűtési megoldás esetén. Nézzük a legfőbb különbségeket!

Fotó: futofolia.hu

Az infra fűtőfólia az új generációs padlófűtés lelke

Az infrasugárzás nem roncsolja a burkolatot, nem károsítja a berendezési tárgyakat, és nem generál légmozgást. Így a szálló por orrot csavaró és szemeket könnyeztető jelenléte egy az egyben megszüntethető. A rendszer teljesítménye első ránézésre megegyezik az elektromos fűtőrendszerekével, de ez csak a látszat. Mivel mind a burkolat, mind a falak képesek megőrizni a sugárzásból származó hőt, így a működtetési költségek határozottan alacsony szinten tarthatóak.

Na, de mi ennek az egészségügyi ára? Lévén sugárzásról beszélünk. Egyrészt a hatályban lévő jogszabályok által megállapított határértékeket nem haladja meg a sugárzás mértéke. Másrészt az infrasugárzás olyan hullámhosszon rezeg, ami bizonyított módon antibakteriális hatású, és még az emberi szervezet működését is pozitívan befolyásolja.

Tehát egy olyan fűtéstechnológiáról van szó, ami környezet- egészség- és pénztárcabarát. Ez azért nem mindennapi ajánlat! Ráadásul a beszereltetése könnyedén, gyorsan megoldható, anélkül, hogy mondjuk át kellene rendezni a lakást, vagy újragondolni a burkolat milyenségét. A hidegburkolat, a hajópadló, a szőnyeg vagy a laminált parketta maradhat. Ami pedig bónusz előny, hogy a fűtőfólia annyira vékony, hogy nem emeli meg a padló magasságát.

A padlófűtés egészséges, gazdaságos és okos fűtési alternatíva?

A harmadik generációs rendszer teljes mértékben az! Mindennek tetejében nem érzékelhető jelentős különbség a padló és a levegő hőmérséklete között, ami tovább fokozza az amúgy sem csekély mértékű komfortérzetet.

Az infra fűtőfólia egyenletes hőeloszlást garantál a lakás egészében. Az intelligens önszabályzó tulajdonságnak hála a rendszer visszaveszi a teljesítményét, ha azt érzékeli, hogy valami (mondjuk egy bútor) leszigeteli vagy korlátozza a hőkibocsájtását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában