Szponzorált tartalom

2021.09.15. 14:27

Védje gyermeke szemét a kék fénytől!

Napjainkban és a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt az elmúlt másfél évben, az oktatás és a munkavégzés túlnyomó többsége online zajlott, naponta hosszú órákon át a képernyők előtt ülve. Mindez megviselte a gyermekek és felnőttek látását is.

Szemészorvosok, optometrista, kontaktológus és látszerész szakemberek tapasztalatai szerint, most sokkal hamarabb válnak szemüvegessé a gyerekek, mint a korábbi években, amikor még nem volt pandémia és digitális oktatás. Olyan dioptriák jelennek meg náluk, amik átlagosan csak öt-tíz évvel később szoktak. A számítógép, laptop és telefon képernyőjének nézése miatt fáradtabbá válik a szemük, mivel magas terhelésnek van kitéve.

Önmagában a digitális eszköz használata nem jelentene problémát, de az órákig tartó, rövid távolságra való nézés megterheli a szem alkalmazkodó képességét, így nem pihennek a szemizmok.

A távolságon túl a legnagyobb problémát az eszközök által kibocsátott kék fény okozza, hiszen felgyorsítja a szemekben a normál esetben csupán évtizedek múlva jelentkező káros folyamatokat. Éppen ezért fontos, hogy a gyermek minél több természetes fény mellett tanuljon: mindenképp ablak közelében, illetve jó idő esetén (és lehetőség szerint) akár a teraszon vagy a kertben.

A kék fény mindig is része volt életünknek, része ugyanis a természetes fény spektrumának, és a nap folyamán ébren és éberen tart minket. Önmagában a kék fény nem feltétlenül rossz, de a képernyők és az általuk kibocsátott kék fény állandó bámulása fárasztja és irritálja a szemeket. Gyerekek esetében jobban elnyeli a szem a kék fény káros kibocsátó sugarait. Ezt nevezik digitális szemfáradtságnak. Az emberek gyakran azt tapasztalják a nap végén, hogy szemük kiszárad, bevörösödik, és enyhe fejfájástól szenvednek, valamint nehezen tudnak elaludni.

Minderre megoldást jelenthet, a kék fényt blokkoló szűrő. Ez a szűrő semlegesíti a képernyők által kibocsátott kék fény egy részét, amely enyhítheti a szemfáradtságot is. A szemüveg lencse gyártók (rapid) gyorsasággal igyekeztek a lencse felületére, anyagába a leghatásosabb védelmet kidolgozni.

A kékfény szűrő szemüvegek eredményes és elterjedt megoldást jelentenek a kék fény jelentette problémára. Használatával a kék fény egészségre káros hatásai jelentős mértékben csökkenthetők, vagy akár teljesen megszüntethetők.

Védőszemüveget lehet vásárolni, monitor, telefon használathoz, nem csak dioptriás kivitelben! Az egészségügyi törvény rendelkezik arról, hogy ha valaki napi 4 órától többet ül, dolgozik monitor előtt, csak MONITORFILTERES VÉDŐSZEMÜVEGBEN dolgozhat.

Amennyiben szeretné biztosítania a gyermeke szemének kék fénytől való védelmét, térjen be üzletünkbe, munkatársaink készségesen segítenek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást!

Optika Szaküzlet Kisvárda

4600 Kisvárda, Szent László utca 24.

+36-45-411-826

+36-45-415-827

+36-70-227-0001

Optika Szaküzlet Vásárosnamény

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 5-7.

+36-45-570-258

+36-70-227-0003

Optika Szaküzlet Záhony

4625 Záhony, József Attila út 2.

+36-45-426-267

+36-70-227-0027

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában