Szponzorált tartalom

2021.10.29. 15:24

Egyre javuló életminőség

Nyírtass vezetősége igyekszik olyan fejlesztésekre pályázni és azokat megvalósítani, melyek elengedhetetlenek a település mindennapi életében.

– Az elmúlt néhány évben akadt tennivaló bőven a településünkön – sorolja Jenei Erzsébet polgármester. – Az a célunk, hogy a korszerűsítések pozitívan befolyásolják az itt lakók életminőségét, az intézményeink munkáját. Ilyen projekt az új egycsoportos bölcsőde is, amely már 75%-os készültségben van, és 12 kisgyereket tudunk majd fogadni. Az óvodával egybeépített 21. századi épület minden igényt ki fog tudni elégíteni a gyerekek és a nevelők számára is. A Magyar Falu Program keretében az óvoda belső tere már csodálatosan megújult. Modern környezetben fogadjuk mindennap a gyerekeket, és végezhetik így munkájukat a nevelők, az óvodai dolgozók. Igyekszünk az alap-infrastruktúrát is növelni az óvodában, szeretnénk például a megmaradt régi polcokat is újra cserélni. Az egészségház mögötti új korszerű játszóteret LEADER-pályázatnak köszönhetjük, de szeretnénk a környezetét is széppé tenni. Már a tervei is megvannak egy modern szabadidőparknak, amelynek a részét képezné ez a játszótér, pihenőpadokkal, sétányokkal, gyönyörű zöld terekkel.

Folyamatos tervek

– A ravatalozó rekonstrukciójára nyertünk 10 millió forintot idén, ebből a közeljövőben lecseréljük a nyílászárókat, és a külseje is szép új köntöst fog kapni. Az utakat folyamatosan karbantartjuk. Most a József Attila utca fog megújulni és kiszélesedni belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően. Ez tulajdonképpen a Nyírtasst Berkesszel összekötő út folytatása belterületen, amely nagyon nagy forgalomnak van kitéve, így rendkívül elhasználódott. Bízunk abban, hogy biztonságosabb és komfortosabb lesz a közlekedés.

Zöld-zöld-zöld

– Még több zöldfelület, még több park kialakítása is a céljaim között szerepel. Nemcsak esztétikailag, hanem környezeti szempontból is nagyon fontosnak gondolom. Sikerült az országfásítási program keretében 30 fára pályázni, amit a belterületi utak mentén fogunk elültetni.

– Nagy szívfájdalmunk a kastély épülete. Megpróbálunk minden olyan lehetőséget megragadni, amivel sikerülhetne renoválni. Bízunk benne, hogy hamarosan lehetőség kínálkozik a felújításra, és új funkcióval tudjuk ellátni. Nem szeretnénk lebontani, hiszen Nyírtass történelméhez tartozik, amelyet meg kell hogy őrizzünk az utókor számára. Építészetileg is különleges érték, mert különböző stílusok keverednek benne, amire hazánkban nem sok példa van.

– Nincs kiépített belvízelvezető rendszer a településen, sokat küszködünk a problémával, így ezt is szeretnénk minél hamarabb megoldani. Illetve szükség lenne egy kis méretű sportpályára is.

Kulturális élet

– Tavaly elmaradtak a rendezvények, de idén szep­tember 25-én meg tudtuk tartani a Nyírtass Hazavár egynapos fesztiválunkat, ahol lecsófőző versenyt szerveztünk, és kerestük a helyiek legjobb almapálinkáját és legfinomabb almás süteményét. Nagyon örülök, hogy meglepően sokan jelentkeztek a felhívásra. Minden korosztály számára hívtunk fellépőket, így egy nagyon jó hangulatú, családias nap kerekedett ki a rendezvényből. Látszik, hogy mennyire hiányoznak ezek a közösségépítő programok a helyieknek. Így megpróbálunk a lehetőségekhez mérten minél több eseményt szervezni. Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntöttük október 8-án a szépkorú lakosokat egy hangulatos ünnepség keretében az iskola aulájában.

– Közösségszervező foglalkoztatására és eszközök beszerzésére is nyertünk pályázatot. A közösségi térben működik a könyvtárunk, itt fogja a közönségszervező a feladatait ellátni, modern eszközöket biztosítva a munkájához. Bízunk benne, hogy így a közösségi élet szervezése koncentráltabb és élénkebb lesz. Az elmúlt évre rányomta a bélyegét a vírushelyzet, így reméljük, hogy ezzel is felélénkülhet a kulturális, társadalmi élet. A pandémia alatt is megpróbáltunk minden segítséget megadni a helyieknek, amit csak tudtunk: például varrtunk maszkokat a közfoglalkoztatás keretében, amiket kiosztottunk a helyieknek, az önkormányzat kisbuszával szállítottuk az oltópontra a lakosokat, vagy hoztuk, és hozzuk a mai napig a rendelőbe a vakcinákat.

– Természetesen vannak még feladatok és tervek egyaránt, a munka nem állhat meg! Nagyon reméljük, hogy egyre többen látogatnak el hozzánk, és térnek majd vissza jó szívvel.

– Mert Nyírtassra el kell jönni, visszatérni pedig érdemes!

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában