Szponzorált tartalom

2021.11.16. 14:45

Kiegészítő konyhabútorelemek a könnyebb tárolásért

Egy kiadós főzés és sütés után mind azt kívánjuk, bárcsak egy varázsütésre minden magától megtisztulna és a helyére repülne. Varázslat helyett azonban megválaszthatjuk a konyhabútort és a kiegészítő elemeket a lehető legpraktikusabb tárolás érdekében.

Forrás: KonyhaMax

Fő a rend és a harmónia

Az új lakásba vagy házba költözők, de akár a felújítók is ismerik az érzést, amikor végre tiszta lappal indulhat a berendezés. A konyha kialakításánál sincs ez másképp, bár a technikai dolgok miatt valamennyire limitált a kialakítás, a bútorválasztásban elszabadulhat a fantáziánk.

Konyhabútort praktikum és kinézet alapján választ a legtöbb otthontulajdonos. Fontos szempont azonban a tartósság, a minőség és a jól rendszerezhetőség is.

Nem mindegy, hogy mekkora méretű konyhaszekrényeket, fiókos elemeket és egyéb kiegészítőket választunk. A konyhában az egészen kis méretű fűszerektől elkezdve a hatalmas edényekig mindent el kell tudnunk helyezni.

Emellett az is fontos, hogy az eszközök sokasága valamilyen rendszerben, átláthatóan pihenhessen a konyhabútorok tárolóiban. Máskülönben könnyen káoszba fulladhat egy bonyolultabb menü vagy sütemény elkészítése, nem is beszélve a takarításról és az edények, eszközök elpakolásáról.

Amit lehet, rejtsünk el

A hobbi és a profi szakácsok általában szívesen mutogatják a remek késkészletüket, edénykészletüket vagy elegáns étkészletüket. Ezt azonban csak úgy érdemes megtenni, ha ezek a büszkeségek nincsenek “szabadon” a hét minden napján.

Ha minden konyhai eszköz a konyhapulton lenne látható helyen, nem maradna hely a főzésnek. Éppen ezért a jellemzően zsúfolt konyhákban, ahol többféle méretű eszközökkel dolgozunk, érdemes a minimalizmusra törekedni. Amit lehet, rejtsünk el a konyhabútor fiókjaiba, rekeszeibe, tárolóiba, és csak a legszükségesebbeket hagyjuk látható helyen.

Okos pakolás és rendszerezés

Szükség esetén konyhabútorunkhoz választhatunk felső kiegészítő elemeket, amelyeket a bútor és a plafon közötti üres részre helyezhetünk. Ezekbe a plusz tárolóelemekbe érdemes olyan eszközöket tenni, amelyeket ritkábban, nem minden nap használunk.

Kerülhet ide a nagymama porcelán étkészlete vagy a különböző tortaformák, amelyek szintén csak ünnepnapokon kerülnek leporolásra. De akár az olyan elektronikai, háztartási gépeket is tárolhatjuk ezekben, amelyeket kisgyermekek elől elzárva szeretnénk tartani.

Konyhai rendszerezésnél érdemes belülről kifelé haladni, azaz legbelülre, leghátulra és legfelülre a kevésbé használt tárgyakat helyezni.

Ezután kifelé és lefelé haladjunk, a gyakran használt tárgyakat minél közelebb helyezzük az elemek ajtajához. Így megbizonyosodhatunk arról, hogy a legszükségesebb dolgokért nem kell bebújni a szekrénybe, hanem mindig kéznél lesznek.

A KonyhaMax.hu minőségi, elegáns és jól variálható konyhabútorai és kiegészítő elemei segítenek a jól rendszerezhető és praktikus konyha kialakításában!

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában