Hirdetés

2021.12.11. 10:01

A MÁV-Volán-csoport 2021-es fejlesztései Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Közel másfél éve közös úton jár a MÁV-Volán-csoport, ami Magyarország legnagyobb közösségi közlekedési vállalataként csaknem 800 millió utast szállít évente. Közös cél, hogy hosszú távon létrejöjjön az egységes és összehangolt autóbuszos és vasúti menetrend, az egységes jegy- és tarifa rendszer és utastájékoztatás. A 2021-es évben számos közös fejlesztés valósult meg az országban ennek érdekében. A forgalomba álló új járműveknek, a megújuló vasút- és busz állomásoknak, a korszerűsített pályaszakaszoknak, a bevezetett új menetrendeknek és a kedvezményes díjtermékeknek köszönhetően a fenntarthatóbb közösségi közlekedést választó utasok számára egyre jobb utazási feltételeket biztosít a vállalatcsoport.

„A MÁV-Volán-csoportnál a magyar vasút 175. jubileumi évében, a Vasút Európai Évében, 2021-ben is a modern és versenyképes közösségi közlekedésért dolgoztunk. Fenntartható és utasbarát szolgáltatásaink fejlesztéséért megyéinkben új járműveket állítottunk forgalomba, optimalizált és összehangolt vasúti és közúti menetrendet alkottunk, fejlesztettük szolgáltatásaink színvonalát, pálya- és állomásfelújításokkal javítottunk a menetrendszerűségen. A MÁV-Volán-csoport egy nagy, összetartó szervezet, melynek célja közös: megteremteni hazánkban a modern közösségi közlekedést, melyben a MÁV és a Volánbusz együtt szolgálja az utasok érdekeit és a környezetvédelmet.” - mondta lapunkban Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója.

 Kiemelte: 

Korunk legnagyobb változása a klímaváltozás megállítása, ennek keretében a széndioxid kibocsájtás csökkentése, a gazdaság és a társadalom működésének fenntarthatóvá tétele. Fejlesztéseink mellett, amelynek keretében a széndioxid kibocsájtásunkat jelentősen tudjuk csökkenteni nagyon fontos az, hogy a fogyasztókat, az utasainkat is rábírjuk arra, hogy az egyéni közlekedési módok helyett válasszák a sokkal fenntarthatóbb közösségi közlekedést, a vasúti vagy a közúti buszos közlekedést.

 

Menetrendfejlesztés

 

December 12-től Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatban új InterCity vonat közlekedik a reggeli órákban, Munkács–Budapest között pedig egy InterCity vonat jár az esti órákban.

Budapest és Mátészalka között a KRASZNA InterCity vonat hosszabb útvonalon, Fehérgyarmatig jár.

A Debrecen–Mátészalka vasútvonalon több vonat közlekedik a reggeli időszakban a megyeszékhelyre, illetve új közvetlen Csenger–Debrecen között összeköttetés jön létre.

Az idei év nyarától Tiszavasvári térségében az autóbuszok egész nap egyenletes eloszlás szerint közlekednek, Nyíregyháza és Tiszavasvári között munkanapokon csúcsidőben 30 percenként ütemes menetrend szerint indulnak járatok.

Tavaly decembertől Nyíregyháza és Eger között kétóránként indulnak buszjáratok, melyek Tiszaújváros és Mezőkövesd között az M3-as autópályán közlekednek, és Mezőkövesden csatlakozást biztosítanak Budapest felé az InterCity vonatokra.

 

KISS

 

December 12-én elindul az első KISS a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonalon, december 17-től pedig már péntek esténként és hétvégente is lehet utazni a vonal egyes járatain az emeletes motorvonattal.

 

IC+ család

 

A másodosztályú IC+ kocsik mellett, már az új 1. és prémium osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel berendezett IC+ kocsikkal is utazhatnak utasaink a kör InterCity-k és a Budapest-Nyíregyháza-Záhony vonal egyes IC-járatain.

 

 

Részletekért kattintson IDE!

 

Okosjegy

 

Új, kizárólag a digitális csatornákon, az Elvirában és a MÁV mobilalkalmazással megvásárolható jegytípust, Okosjegyet vezettünk be a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő InterCity járatokra.

A korlátozott számban kapható jegyekkel a menetjegy megváltásának időpontjától függően a szokásosnál lényegesen, akár 40 százalékkal olcsóbban biztosítjuk az utazást.

Budapestről Nyíradonyba, Nyíregyházára, Nyírbátorba, Mátészalkára, Kisvárdára és Záhonyba másodosztályon 3399 és 3699 forint, első osztályon pedig 4299 és 4999 forint.

 

 

Helyi buszbérletek a MÁV appban

 

Már a nyíregyházi bel- és külterületi napijegyek, bel- és külterületi összvonalas heti, félhavi, havi, 30 napos és negyedéves teljes árú, illetve tanuló- és nyugdíjasbérletek is elérhetőek a MÁV mobilalkalmazásban. Ugyanezen termékeket, továbbá a teljes árú és a kedvezményes belterületi vonaljegyeket a vasúti pénztárakban is meg lehet váltani.

 

 

Új buszok

 

Idén 58 új járművel bővült a Volánbusz állománya a megyében. Az új buszokkal évente 17 millió utasunk számára tesszük biztonságosabbá, kényelmesebbé a szolgáltatásunkat. A modern buszok sokkal kevesebb károsanyagot bocsátanak a környezetbe.

 

 

Volánbusz jegyautomata

 

Nyíregyházán 4 új jegy- és bérletértékesítő automatát telepítettünk.

 

 

Magyar Falu Program

 

A Magyar Falu Program keretében Bashalom, Kisvarsány és Nyírbogát vasútállomáson új, korszerű állomásépületet építünk, Vaja-Rohod vasútállomáson felújítjuk a meglévő állomásépületet és annak környezetét.

 

A megye további 24 vasútállomásán – Apagy, Baktalórántháza, Eperjeske alsó, Gyüre, Hajnalos, Kállósemjén, Kisfástanya, Kocsord, Kocsord alsó, Levelek-Magy, Ligettanya, Máriapócs, Nagydobos, Napkor, Nyírcsaholy, Ófehértó, Ópályi, Rákóczitanya, Tiborszállás, Tiszaeszlár, Tornyospálca, Tunyogmatolcs, Tunyogmatolcs alsó és Újkenéz – telepítünk fedett kerékpártárolókat, esőbeállókat és padokat, valamint az utastájékoztatási felületeket is megújítjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában