Hirdetés

2022.03.24. 23:59

Ápoljuk örökségünket, építjük a jövőt

„A munka és a föld szeretete jellemezte az itt élőket, ez iránymutatás a mostani korosztályoknak is.”

Anarcson rendkívül fontos az a szellemi örökség, amit a község jeles szülöttei és egyszerű emberei hagytak a jövő nemzedékére. 
– Volt az utóbbi időben nehézség bőven, de sikeresen kezeltük a pandémiás helyzetet, gyűjtést szerveztünk a menekülteknek, folytatjuk a pályázatok megvalósítását, önerőből is szépítjük településünket – részletezi Kertész Zoltán polgármester. – A Magyar Falu Program keretében újult meg az utóbbi időszakban az Egészségház, az óvoda játszótere, és a sportöltöző. A közvilágítással nem rendelkező utcarészeken napelemes világítást építettünk ki, és egy kisebb pihenő parkot is sikerült kialakítanunk. Közmunkaprogramban folyamatos a járdaépítés. Az utóbbi időszakban a Park utca és a Petőfi utca járdái újítottuk meg. Nagy feladatunk a Bárókert gondozása, tisztán tartása, melyet folyamatosan végzünk.


– A lakosság ügyintézését a Kormányablak szolgáltatással segítettük. A Településfásítási Programban kapott fák ültetésében Dr. Seszták Miklós térségünk országgyűlési képviselője segédkezett a Bárókertben. Az idősek napján köszöntöttük műsorral, ebéddel és anyagi támogatással a helyi szépkorúakat. A lakosoknak több ízben csomagot osztottunk, húsvéti, karácsonyi támogatást adtunk.
– Reményeink szerint a tavasz folyamán két utcát teljesen le tudunk aszfaltozni és a játszóteret kiépíteni. Pályáztunk urnafal, ravatalozó felújításra, piactér kialakítására, várjuk az elbírálást. Hálásak vagyunk a település véradóinak, akiket a Vöröskereszt dolgozóival közösen köszöntöttünk. A jubiláló véradók kitüntetésben és ajándékban részesültek. Az önkormányzat támogatással segítette a tanulókat, Mikulás csomaggal ajándékozta meg a bölcsődéseket, óvodásokat, iskolásokat.


– A nyári időszakban két nagy rendezvényt tudtunk megtartani, a retró családi napot és a kenyérszentelő falunapot. A rendezvényeken a Hagyományőrző Kézimunka Szakkör tagjainak segítségére, munkájára mindig számíthatunk. Az oktatási intézmények névadója Czóbel Minka tiszteletére megemlékezéseket, szavaló versenyt tartottunk. A Czóbel-kúria ad otthont kiállításoknak, kulturális rendezvényeknek, legutóbb Bakajsza András A szó íze c. kötetét mutattuk be. 


– Terveink között szerepel a csapadékvíz elvezetési gondokat megoldani, folytatni a sikeres és népszerű közösségi rendezvényeket. Szeretnénk kihasználni a csodálatos Bárókertünk természeti adottságait, hogy vonzó kiránduló, pihenőhely legyen.

Címkék#Anarcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában