PR CIKK

2022.08.08. 00:01

Védje gyermeke szemét a kék fénytől!

A gyermekek korai iskolás évei alatt kiemelten fontos látásuk egészségének megőrzése. Ebben az időszakban ugyanis szemük nagyobb vizuális igénybevételnek van kitéve, mint azelőtt. Az gyermekek életében is megnövekedett a digitális eszközök használata az évek során. A gyakori képernyő előtt töltött idő azonban káros lehet a szemükre.

Eyezen kids

A számítógép, laptop és telefon képernyőjének nézése miatt fáradtabbá válik a gyermekek szeme, mivel magas terhelésnek van kitéve.

Önmagában a digitális eszköz használata nem jelentene problémát, de az órákig tartó, rövid távolságra való nézés megterheli a szem alkalmazkodó képességét, így nem pihennek a szemizmok.

A távolságon túl a legnagyobb problémát az eszközök által kibocsátott kék fény okozza, hiszen felgyorsítja a szemekben a normál esetben csupán évtizedek múlva jelentkező káros folyamatokat. Éppen ezért fontos, hogy a gyermek minél több természetes fény mellett tanuljon: mindenképpen ablak közelében, illetve jó idő esetén (és lehetőség szerint) akár a teraszon vagy a kertben. Hasonlóan káros még a hófehér szín, tehát maga a LED-fény (5000 kelvin felett), ami tartósan alkalmazva rövidlátást okoz. A lámpaizzók közül ezért érdemesebb a kicsit tompítottabbat, sárgásabbat választani.

A kék fény mindig is része volt életünknek, alkotóeleme ugyanis a természetes fény spektrumának, és a nap folyamán ébren és éberen tart minket. Önmagában a kék fény nem feltétlenül rossz, de a képernyők és az általuk kibocsátott kék fény állandó bámulása fárasztja és irritálja a szemeket. Ezt nevezik digitális szemfáradtságnak. Az emberek gyakran azt tapasztalják a nap végén, hogy szemük kiszárad, bevörösödik, és enyhe fejfájástól szenvednek, valamint nehezen tudnak elaludni.

Minderre megoldást jelenthet, a kék fényt blokkoló szűrő. Ez a szűrő semlegesíti a képernyők által kibocsátott kék fény egy részét, amely enyhítheti a szemfáradtságot is. 

A kékfénytszűrő szemüvegek eredményes és elterjedt megoldást jelentenek a kék fény okozta problémákra. Használatával a kék fény egészségre káros hatásai jelentős mértékben csökkenthetők, vagy akár teljesen megszüntethetők.

Amennyiben szeretné biztosítania a gyermeke szemének kék fénytől való védelmét, térjen be üzletünkbe, munkatársaink készségesen segítenek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást!
 

Optika Szaküzlet Kisvárda

4600 Kisvárda, Szent László utca 24.

+36-45-411-826

+36-45-415-827

+36-70-227-0001


Optika Szaküzlet Vásárosnamény

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 5-7.

+36-45-570-258

+36-70-227-0003

 

4625 Záhony, József Attila utca 2.

+36 45 426-267

+36 70 227-0027


A FaceBook oldalunk linkje:

Optika Szaküzlet Kisvárda - Kezdőlap | Facebook

https://www.facebook.com/Optika.Szakuzlet/

 

(PR CIKK) 

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!