PR CIKK

2022.10.17. 14:02

A változatosság gyönyörködtet

Mikor ragasztószalagról beszélünk, nem árt pontosan meghatározni, hogy konkrétan melyik termékről is van szó. Olyan sokféle típusa létezik már ennek az igazán hasznos és sokak életét rendkívüli módon megkönnyítő találmánynak, hogy ember legyen a talpán, aki „rendesen” kategóriákba tudná sorolni a létező összes ragasztószalagot.

Forrás: cadmas.hu

Talán a méret lehet az egyik rendezési szempont? Vagy ennél sokkal jobb lehet az alapanyagok szerinti csoportosítás? Sok esetben gyártók szerint listázzák a ragasztószalagokat, hiszen az ismert készítő neve sok esetben jelent garanciát a remek minőségre is.

A csomagolóipar csúcsán

Nem véletlenül illetik a cadmas.hu weboldalán is megvásárolható ragasztószalagokat a „csomagolóipar svájci bicskája” kifejezéssel. Az összes ragasztószalag közel ötven százalékát ugyanis ez az ipari ágazat használja fel egy esztendő alatt. Nem véletlen ez a magas szám, hiszen egy olyan termékről beszélünk, amit egyaránt lehet kézzel és géppel is használni. Létezik belőle egy- és kétoldalas kivitelben gyártott változat, valamint átlátszó és különböző színekre festett is. Pont olyan tehát, mint a kis svájci katonai kés, lényegében nélkülözhetetlen segítőtárs, amire a legváltozatosabb helyzetekben támaszkodhatunk.

Igazán gazdag a kínálat

Persze nem csak a csomagolóipar alkalmazza előszeretettel a ragasztószalagokat. A festők felszerelési tárgyai közül nem hiányozhatnak a festő- és maszkolószalagok. Ezek kiváló takarást biztosítanak, megkönnyítve ezzel a mesterek munkáját és lehetővé téve a sokkal gyorsabb és szebb munkavégzést számukra.

Egyes ipari területeken nagyon lényeges lehet a különböző közlekedőutak egyértelmű és pontos elkülönítése, hiszen alapvető biztonsági előírásokat kell az ilyen helyeken betartani és betartatni. A speciális jelölőszalagokkal egyszerűen és gyorsan lehet kijelölni a megfelelő zónákat.

Többféle színben és jelzésekkel ellátott termékek is kaphatók. Hasonló szerepet töltenek be a feliratos ragasztószalagok, amelyekkel például az áruk törékenységét vagy egyéb más jellemzőjét lehet a külső burkolóanyagon vagy csomagoláson nagyon egyértelműen – akár több nyelven is – feltüntetni.

Biztos kötést ad

Igazán sokoldalú termékek a kétoldalú ragasztószalagok. A lehető legkülönfélébb ágazatokban nyújtanak támogatást a lehető legváltozatosabb feladatokhoz és könnyítik meg sok munkafolyamat elvégzését. KIváló nehéz tárgyak rögzítéséhez. A háztartásokban a leggyakrabban tükröket szoktak a csempéhez rögzíteni kétoldalú ragasztószalaggal. Ilyen esetekben nem szükséges a csempét megfúrni. Ha a speciális kétoldalú ragasztószalag megfelelő típusát alkalmazzák, akkor garantáltan biztos lesz a tartás sok-sok éven át.

A ragasztószalagok esetében tényleg igaz a „változatosság gyönyörködtet” mondás, hiszen valóban nagyon megbízható és hasznos termékek, amelyekkel egyszerű és hatékony a munka.

(PR CIKK)

 

Címkék#alh_szon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában