Hirdetés

2022.10.12. 12:03

Minden idők legnépszerűbb horrorfilmjei

Akár halloweenről van szó, akár csak rettegne egy kicsit, egy igazán ijesztő mozira bárki kapható.

Ha szereti a borzongást, a horrorfilmeket, akkor biztosan van kedvence és olyan is, amit még sosem látott. Ezek között akad olyan, amit már annyira megszeretett, hogy még mintás díszeket, ruhákat is beszerzett az alkotással kapcsolatban? Ebben a cikkben bemutatjuk minden idők legnépszerűbb darabjait, hátha akad olyan, amit még nem látott!

Horrofilmek, amik sikolyra várnak

Mindenekelőtt említsük meg azokat a mozikat, amelyeket szinte mindenki látott már. Az ezekből készült ajándéktárgyak ugyanis nem véletlenül ennyire kedveltek, hiszen ki ne akarna egy, a Pamutlabor Pólónyomdánál kapható horroros pólót magának? Kapható például Péntek 13-mal kapcsolatban, de még vámpíros és “Pszichopata jelentés” felirattal ellátott darab is. Emellett rendelhetőek pulóverek, vászontáskák, de még farmer kabátok is, így garantáltan nem marad horrorfilmes tárgyak nélkül.

Forrás: pamutlabor.hu

Már csak az a kérdés, hogy melyek azok az alkotások, amelyek minden idők legnépszerűbbjeinek számítanak? Összeszedtük most ezeket, amikből nyugodtan lehet válogatni.

A legismertebb horrorok, amiket mindenkinek látnia kell!

Az első és legijesztőbb “A dolog” című klasszikus, amely 1982-ben látott napvilágot. A klasszikus moziban tudósok egy csoportja antarktiszi kutatóbázison reked, ahonnan egy idegen lény egyesével rabolja el őket. De vajon mi a csavar benne? Az űrlényvadász úgy lép kapcsolatba az idegennel, hogy áldozatnak álcázza magát, így próbálja legyőzni az ellenfelet. A filmben amúgy Kurt Russel játszik, akinek érdemes egy pillantást vetni a fantasztikus szakállára, amit a film kedvéért növesztett.

A másik klasszikus “A bárányok hallgatnak”, ami 1991-ben került a mozikba. Minden idők egyik legikonikusabb horrorját kizárólag popcorn és egy pohár Chianti társaságában érdemes megnézni. Teljesen mindegy, hogy látta-e már a filmet vagy sem, Anthony Hopkins maszkban igazi ikonnak számít.

Valószínűleg hallott már a “Ragyogás”-ról is, amely 1980-ban látott napvilágot. Az igazán ijesztő horror Stanley Kubrick alkotása, amely Stephen King 1977-es regénye alapján készült. Ebben Jack (Jack Nicholson) feleségét és médium fiát egy hotelbe költözteti a semmi közepére. Láthatjuk, hogyan csúszik le és halad Jack pszichéje egyre mélyebbre. Van benne balta és még hátborzongató ikrek is. Az biztos, hogy aludni nem fog tőle nyugodtan!

Péntek 13

Valljuk be, a Péntek 13 az egyik olyan mozifilm, amit mindenki látott és imádott. Bár nem annyira régi, mára igazi klasszikusnak számít, nem véletlenül található meg a Pamutlabor Pólónyomda kínálatában ilyen feliratos felső. Ebben egy csoport túrázni indul a Kristály-tóhoz, azonban egy brutális gyilkos folyamatosan mészárolja le őket. Hamarosan újabb nyaralók érkeznek, Jason Voorhees viszont még mindig a környéken ólálkodik, áldozatokat keresve.

Igazán rémisztő horrorokból nincsen hiány, így legyen szó bármilyen újfajta vagy klasszikus alkotásról, egyikben sem kell csalódnia. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában