PR CIKK

2022.10.03. 15:23

Pályaválasztási kiállítás nyújt segítséget a végzős diákoknak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal immár 22. alkalommal szervezi meg a „Dönts jól, jövőd a tét! elnevezésű Pályaválasztási Kiállítást.

Ez a tájékoztató és szakmai segítő rendezvény elsősorban a középiskola- és pályaválasztás előtt álló általános iskola 7-8. osztályába járó tanulók számára nyújt hasznos információkat a munkaerő-piaci igényekhez igazodó pályaválasztási döntés meghozatalához, de a végzős középiskolásokat, a szakképesítéssel nem rendelkezőket és a pályamódosítást fontolgatókat is tárt karokkal várják.

 

A szervezők rendkívül gazdag programkínálattal készülnek a gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt, melynek összeállításánál a munkaerő-piac igényeit tartották szem előtt elsősorban a hiányszakmákra koncentrálva, ám a szakmai programot kulturális műsorok, különleges bemutatók is színesítik.

 

A rendezvényen testközelből ismerkedhetnek meg a fiatalok az egyes szakmákkal, találkozhatnak közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel, munkáltatókkal, a kiállítás kísérő programjaként pedig üzemlátogatásokon vehetnek részt, ahol betekintést nyerhetnek többek között a gépészet vagy a villanyszerelés rejtelmeibe is.

Pályaválasztási Kiállítás

2022. október 06.

Nyíregyháza, Continantal Aréna

A belépés díjtalan!

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!