Hirdetés

2022.10.12. 11:56

Te eszel levest ebédre?

Sokan követik el a rohanó hétköznapokban azt a kapitális hibát, hogy nem esznek levest.

Akár otthon étkezel, akár egy kifőzdében, akár a menzán, akkor is fontos, hogy első fogásként levest egyél, sőt nincs ez másként akkor sem, amikor ételt rendelsz egy pizzériából.

Bizonyára te is emlékszel gyermekkorod leveseire, és minden bizonnyal te is azok közé tartozol, akik a levesevést a hétvégi nagy családi ebédekre szorították vissza.

De hogy miért is olyan fontos a leves? Miért érdemes visszavezetni az étrendedbe? Mutatjuk is!

Üdvözlöm, egy levest és egy pizzát kérnék!

Ugye te is ezt mondod, amikor Szeged pizza fellegvárának számító Pizzafutár Szeged telefonszámát tárcsázod? Te is azon emberek csoportját erősíted, akik elfelejtenek levest enni? Akik csak gyorsan rendelnek egy pizzát vagy más egyéb főételt, gyorsan elfogyasztják azt, majd folytatják tovább a napot? Megéri változtatni ezen a szokásodon, amikor legközelebb tárcsázod Szeged közkedvelt pizzériáját. Hogy miért?

Mert bár isteni pizzával szolgálnak, azért a levesüket se hagyd ki! Egyrészt azért ne, mert pazar ízekről maradsz le, ha kihagyod őket, másrészt pedig az egészségednek sem teszel túl jót. Ugye nem is gondoltad volna, hogy a levesnek funkciója van?

Forrás: Pizzafutár Szeged

Pedig több minden miatt is lényeges, hogy a főétel előtt, legyen az akár pizza, akár tésztaétel vagy hús körettel, levest is rendelj magadnak.

A leves evése jobban eltelít, így biztosan kevesebbet fogsz a főételből enni, azaz garantáltan nem eszed túl magad. Emellett a leves fogyasztása során folyadékot pótolsz, és rengeteg ásványi anyag, vitamin kerül a szervezetedbe egy-egy zöldséges, húsos vagy gyümölcsös leves elfogyasztása során.

Garantáltan nem lehet megunni!

A leves az az étel, amit millióféle módon el lehet készíteni, így egészen biztosan nem fogsz ráunni. Ha a Pizzafutár Szeged étlapját olvasod, egészen biztosan összefut a nyál a szádban a leveskínálatukat elolvasva.

Hogy mik közül választhatsz?

A klasszikusnak számító tárkonyos csrikeraguleves az otthon ízeinek emlékét idézi fel majd benned, míg az olasz rusztikus paradicsomleves egy pár perc erejéig egy kis olasz ristorante kövekkel kirakott teraszára repít téged.

Persze ha játékos, gyermeki énedet akarod jóllakatni, akkor mindenképpen a hideg erdei gyümölcslevest kérd magadnak. Ha pedig a reformételek híve vagy, akkor az őszi borongós időben a pirított magvakkal szórt sajtleves garantált melegséggel tölt majd el.

Ám akkor sem maradsz leves nélkül, ha a különleges ízeket szereted, hiszen a thai zöldségleves kétségtelenül kiszakít a hétköznapokból!

Ugye nem hagyod ki?

Láthatod hát, nemcsak mesés ízorgia vár rád, de még az egészségednek is jót teszel, ha a pizzád előtt levest eszel. Megvan már, hogy melyiket kéred ma?

Vezesd vissza a levest az életedbe, és biztosan nem fogod megbánni!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában