Hirdetés

2022.10.12. 12:00

Testvaj készítése házilag

Ha szeretnéd gyorsan és hatékonyan újjávarázsolni és megújítani a bőrödet, használj testvajat.

Ezt nemcsak a drogériákból szerezheted be, otthon is könnyen elkészítheted. Az alábbiakban megnézzük, mi szükséges hozzá, és hogyan készíthető el saját kezűleg ez a sokoldalúan használható házi kozmetikum!

Ezek a testvaj használatának előnyei

Minden testvaj kényelmesen és biztonságosan használható, ráadásul ha házilag készíted el, még a tartósítószerek negatív hatásától is megkímélheted magad. A testvaj mechanikai úton szabadítja meg a bőrt az elhalt hámrétegtől, hiszen dörzsöléssel működik. Mivel kissé “durva” a hatása, hetente egyszer bőven elég használni az egész test felületén.

Forrás: soapcenter.eu

Az eredmény pedig ragyogó, sima bőr lesz, amelyen kisebb valószínűséggel alakul majd ki a narancsbőr. Elkészítéséhez a Soapcenter webshop kozmetikumalapok választékában felfedezhető habzó fürdővaj alap és még néhány egyéb hozzávaló szükséges. Fürdés vagy zuhanyzás közben egyszerűen csak masszírozd alaposan a bőrödbe, majd öblítsd le.

A testvaj elkészítésének lépései

A már említett habzó fürdővaj alap mellett 1 kg kristálycukor, 5-5 ml rózsa és ciprus illóolaj, 100 g rózsaszín agyag, 50 g szárított rózsaszirom és egy szárított rózsabimbó szükséges. Ez utóbbi csupán dekoráció.

Első lépésként vágd fel a habzó fürdővaj alapot kis kockákra, és helyezd őket egy tálba, majd keverd össze alaposan. Ha kézi mixert használsz, alkalmazz magas fallal rendelkező tálat. Ha ezzel megvagy, add hozzá a cukrot és az illóolajokat is. Hogy teljesen homogénné váljon az elegy, keverd 5 percig az egészet.

Miután a massza teljesen egynemű lett, eljött az idő, hogy hozzáadd a rózsaszín színezőanyagot is. Először csak kézzel keverd, majd mixeld át géppel is, és habosítsd további 30 percig. Ezt követően állítsd le a gépet, és cseppents a keverékhez piros színezőanyagot, így szép rózsaszín lesz. A finom rózsaszín árnyalat eléréséhez 5 csepp bőven elég lesz.

A folyamat végén nincs más dolgod, minthogy hozzáadd az egészhez a rózsaszirmokat is. Az egyenletes eloszlatás érdekében ehhez is használj mixert. Ha mindennel kész vagy, helyezd egy általad választott tárolóedénybe.

Testvaj bevetésre készen!

Az általad készített testvaj teljesen természetes anyagokból készül, a felesleges tartósítószerekkel nem kell számolnod. Éppen annyit készíthetsz, amennyire szükséged van és saját igényeidre szabhatod a kozmetikumot. Fürdés vagy zuhanyzás közben kend a testedre, a kemény cukorszemek majd végzik a dolgukat és eltávolítják a bőr elhalt rétegét, míg a többi összetevő a finom illatról és az ápolásról gondoskodik.

Szerezd be a szükséges hozzávalókat, és készítsd el ezt a remek testvajat akár saját részre, akár pedig ajándékba! Hidd el, imádni fogod és egészen biztos, hogy nem csak egy adag készül majd belőle!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában