PR CIKK

2022.11.11. 12:45

Milyen gurulóállványt válassz az építőipari munkákhoz?

Amikor az építőipari munkák elvégzésére kerül sor, akkor sok esetben el kell érni a magasban lévő helyeket, tárgyakat is. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a megfelelő kialakítással és tulajdonságokkal rendelkező állványokat használjuk.

Forrás: allvanybazis.hu

Mivel gyakran kell mozgatni őket, és az építési területen belül több helyszínen is szükség lehet rájuk, ezért érdemes gurulós típust választani. Az aljára szerelt görgőknek köszönhetően könnyen el lehet tolni őket bármelyik irányba, és a nagyobb távolságon történő mozgatásuk is egyszerű.

Ha pont ilyen állványt keresel, akkor nézz körül az Állványbázis.hu ipari gurulóállványai között! Ezek egytől egyig professzionális használatra lettek tervezve, és nemcsak kényelmessé, hanem biztonságossá is teszik a munkavégzést.

Kicsit többet is megtudnál róluk mielőtt vásárolnál? Akkor ez az írásunk most neked szól. A továbbiakban részletesen elmondjuk, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy olyan gurulóállványnak, amivel profi munkát tudsz végezni.

Legyen könnyű 

Az állványokat össze kell szerelni, ami azt jelenti, hogy az elemeit fel kell emelni, és a megfelelő helyre kell illeszteni. Ráadásul összeszerelt állapotban is szükség lehet arra, hogy egyik helyszínről egy másikba mozgassuk őket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan anyagból készüljön, ami nem nehezíti el.

Egyszerű legyen a használata

Amikor egy munka kellős közepén vagyunk, akkor nincs időnk arra, hogy az állvány használatával bíbelődjünk. Rengeteg időt el tud venni, ha bonyolult az összeszerelése, mozgatása vagy fixálása. Ideális esetben ezeknek maximum pár perc alatt elvégezhető feladatoknak kell lenniük.

Biztonságosan lehessen dolgozni rajta

A talajszint feletti magasságokban történő munkavégzéskor különösen nagy figyelmet kell szentelnünk arra, hogy biztonságban legyünk. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha egy olyan állvány van alattunk, ami kellőképpen stabil, és fel van szerelve biztonsági kiegészítőkkel. Például azzal az alkatrésszel, amivel stabilizálni lehet a kerekeket, de ide tartoznak a megbízható csatlakozások, valamint a csúszásmentesen kialakított járófelületek is.

El lehessen érni vele a megfelelő munkamagasságot

Bármilyen feladatról is legyen szó, az adott munka elvégzéséhez el kell érnünk egy bizonyos munkamagasságot. Nem mindegy például, hogy egy emeletes ház vagy egy sok emeletes háztömb homlokzatán dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy mindenképp olyan gurulóállványt kell választanunk, aminek a segítségével elég magasra juthatunk.

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés számodra, hogy milyen egy minden szempontból megfelelő gurulóállvány. A mozgathatóság szempontjából rendkívül fontos, hogy könnyű legyen, és egyszerűen lehessen összeállítani, használni. Az sem mellékes, hogy mennyire biztonságos, és persze arra is figyelned kell, hogy a megfelelő magasságú változatra essen a választásod!

(PR CIKK)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában