SZON - Sport - Kézilabda

2012.03.23. 08:52

Görbicz Anita, a nyolcszázados

A visszavágón több pihenőt kaphatnak a klubcsapatban kupaelődöntők előtt álló magyar játékosok.

A visszavágón több pihenőt kaphatnak a klubcsapatban kupaelődöntők előtt álló magyar játékosok.A magyarokat a norvég szövetségi kapitány és Görbicz Anita, a németeket a dán kapitány és az ukrán származású, az Európa-bajnoki selejtezőn 11 góllal (ilyen kézilabdában a védhetetlen tizenegyes...) jelentkező, Nadja Nadgornaja képviselte a csütörtöki meccset követő sajtótájékoztatón. A bujtosi csarnok médiahelyiségében csak Görbcz szólalt meg anyanyelvén, amúgy az angol volt a hivatalos.

Kapitányok párbeszéde

Majd, amikor vége lett a protokolláris résznek, Karl Erik Böhn és Heine Jensen a helyén maradt, és átváltott „skandinávra”. A két szakvezető életszemlélete abszolút pozitív, negatívumokról szinte szót sem ejtettek a média nyilvánossága előtt. Nyilatkozatukban már a vasárnapi visszavágót is szóba hozták.

– Ezzel a győzelemmel nagy valószínűség szerint kijutottunk a kontinensbajnokságra, a győzelemhez és ehhez a tényhez is gratulálok a lányoknak – mondta Karl Erik Böhn. – A visszavágón is megpróbálunk pontot szerezni, de egyértelmű, hogy azon a mérkőzésen a németek lesznek az esélyesebbek. Már csak azért is, mert két magyar klubcsapatra, a Győrre és a Ferencvárosra is elődöntő vár valamelyik Bajnokok Ligájában illetve a KEK-ben, az ő kulcsjátékosaikat tehermentesíteni szeretném. A csütörtöki meccsen nemcsak Görbicz Anita és Kovacsicz Anikó, hanem Hornyák Ágnes és Szamoránsky Piroska is sokat játszott, meglehet, Trierben ők kevesebb lehetőséghez jutnak. De nem adjuk fel azt a mérkőzést sem.

Ezalatt Heine Jensen csak mosolygott a bajusza alatt.

– Karl Erik nagyon ért ahhoz, hogy miként tolja ránk az esélyesség terhét – állapította meg a fiatal dán szakvezető. – Valóban úgy tűnik, hogy a csoportban a fontos kérdések eldőltek, de számunkra minden mérkőzés fontos, meg aztán a csütörtöki vereséget követően immár nekünk van miért visszavágni.

Görbicz Anita közben sorra fogadta a győzelemért és a nyolcszázadik válogatott góljáért járó gratulációkat, Karl Erik Böhn is megölelte csapatkapitányát.

Mindenki megtette a magáét

– Nagyot küzdöttünk, és csapatként értük el a sikert, a kispadról beszállók is hozzátettek a győzelemhez, gondoljunk csak Bulath Anita góljaira vagy arra, hogy a végén Kiss Éva még kivédett egy hétméterest – így a győriek irányítója. – Az első félidőben egyértelműen jobbak voltunk, a másodikban elsősorban a támadójátékunk akadozott, de a fantasztikus közönség segítségével begyűjtöttük a két pontot. Nem vagyok statisztikus alkat, de meccs közben hallottam, amint bemondták, hogy megvan a nyolcszázadik válogatott gólom. Örülök neki, remélem pályafutásom során elérek további mérföldköveket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!