SZON - Sport - Megye I.

2018.11.09. 09:58

Labdarúgó megyei I. osztály: Folytassa, Gyulaháza!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Már most őszi első lehet az Ibrány, a Mándok tovább nyújtaná remek szériáját.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Már most őszi első lehet az Ibrány, a Mándok tovább nyújtaná remek szériáját.

Megkezdődött a visszaszámlálás, már csak két forduló van hátra a megyei első osztályú bajnokság őszi szezonjából. Az utolsó előtti körben szombaton két, míg vasárnap hét mérkőzést rendeznek.

A szinte reménytelen helyzetben lévő Tiszavasvári az utolsó két meccsét elbukó Baktalórántházát fogadja. Nagy István a hazaiak trénere bízik az eredményes játékban.

Villanyfényes derbi Tarpán

A forduló rangadóján villanyfényes mérkőzésen a negyedik helyen posztoló Tarpa az utóbbi két fordulóban vereséget szenvedő, de még így is ötödik Tiszakanyárt látja vendégül. Az új edzőjével négy pontot gyűjtött szalkai csapathoz a bajnokságot vezető Ibrány látogat. Madalina György kimondta, szeretnének az első helyen telelni, ehhez vasárnap feltétlenül pontra, pontokra lesz szükségük. A legutóbb Mátészalkáról üres kézzel hazatérő Vásárosnamény a szezon végére magához térő Gyulaházával meccsel.

Bardi Gábor kisebb csodának tarja, amit csapata az elmúlt két hétben véghez vitt, de újabb bravúrok kellenek a nyugodt teleléshez. Négy forduló óta nem nyert mérkőzést a Nyírgyulaj, legutóbb a Csenger ellen hagyták el győztesen a gyepet.

A hét utolsó napján a Csengert simán verő Balkánnyal néznek farkasszemet. A dobogó alsó fokán tanyázó és a múlt héten megbotló Nagyecsed Csengerben vizitál, Ádámszki Róbert szerint mindent meg fognak tenni, hogy kiköszörüljék a múlt heti csorbát. Parádés, kilenc mérkőzéses veretlenségi sorozatát nyújtaná tovább a Fehérgyarmat ellen a mándoki alakulat. Az utolsó két mérkőzésén hatszor eredményes Nagyhalász utolsó őszi hazai mérkőzésén győzelemmel búcsúzna szurkolóitól.

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 13. forduló (13., ifi 11.), szakvezetői várakozások

Tiszavasvári (16.)–Baktalórántháza (10.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Sorsdöntő mérkőzés előtt állunk, ahol most már nem elég jól futballozni, fontos lenne, hogy mindez eredménnyel párosuljon. A sérülésből és az eltiltásból visszatérő játékosokkal egyértelműen a győzelem a cél.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Nehéz feladat vár ránk Tiszavasváriban, remélem, mindenki átérzi a mérkőzés fontosságát.

Tarpa (4.)–Tiszakanyár (5.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Köszönjük a Kanyár korrekt hozzáállását a szombat esti találkozóhoz! Eddig mindig magas színvonalú mérkőzéseket játszottunk villanyfényben, többnyire eredményesen! Ezúttal is szeretnénk itthon tartani a három pontot egy nagyon masszív csapat ellen!

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – A két utolsó, egyaránt három kettőre elveszített mérkőzés ellenére sem gondolom azt, hogy rossz passzban lennénk, inkább azt mondanám, hogy a futball hosszú távon igazságos. Voltak már olyan mérkőzéseink, melyeken több pontot szereztünk, mint amennyit megérdemeltünk volna, viszont voltak olyan meccseink is melyeken nagyon sokat tettünk a pontokért, de egyet sem szereztünk. Szombaton egy jó formában lévő Tarpa ellen is mindent meg fogunk tenni a pont, vagy pontok megszerzése érdekében, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Mátészalka (13.)–Ibrány (1.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos–edzője: – Nem újdonság, ha azt mondom, ismét nehéz mérkőzés vár ránk. Remélem azonban, hogy hozzuk az eddigi hozzáállásunkat, ha ez így lesz, akkor jó meccset fogunk játszani a listavezetővel.

Madalina György, az Ibrány edzője: – Szeretnénk őszi elsők lenni, ehhez az utolsó két mérkőzésen pontokat kell szereznünk. Annyi a bökkenő, hogy amíg a rangadókat sikerült megnyernünk, addig azokon a mérkőzéseken, ahol mi voltunk az esélyesek fontos pontokat veszítettünk. Mivel a Mátészalka és mi is jó eredményt értünk el az utolsó két fordulóban, nem tudjuk ki az esélyes, talán így nyerhetünk is.

Vásárosnamény (9.)–Gyulaháza (15.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Mivel ebben a bajnokságban nincsenek könnyű mérkőzések, kifejezetten nehéz összecsapásra számítok. Nem bánnám, ha játékosaim rám cáfolnának és nem lenne igazam.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az elmúlt két hétben, ha reálisan nézzük a dolgokat, a csapat kisebbfajta csodákat hajtott végre. Ugyanis tizenegy egészséges játékosom maradt, egy nagyon szerencsétlen szezon végére. Viszont van egy álmunk, a vonal felett helyet foglalva szeretnénk elmenni pihenni, amihez pedig újabb bravúrok kellenek az utolsó két fordulóban.

Nyírgyulaj (7.)–Balkány (12.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az elmúlt években nem szoktunk hozzá, hogy egymás után ennyi vereséget szenvedjünk. Mindent megteszünk azért, hogy pontokkal gazdagodjunk a hétvégén.

Mirgai Lászó, a Balkány edzője: – Sajnálom a Vásárosnaményt, láttam a Mátészalka elleni mérkőzésük felvételét és a játékvezető ugyanolyan mérkőzést befolyásoló hibákat követett el megint, mint a mi Nagyhalász elleni mérkőzésünkön. Nehéz mérkőzés vár ránk Nyírgyulajban, hiszen hozzánk hasonlóan ők is gondokkal küzdenek, de a hátralévő két mérkőzésen megpróbálunk minél több pontot gyűjteni.

Csenger (14.)–Nagyecsed (3.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Két vereség után fogadjuk a jó formában lévő Nagyecsedet. Bízom azonban csapatomban és remélem győzelemmel búcsúzunk közönségünktől az év utolsó hazai mérkőzésén.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos–edzője: – Tiszteljük a hazaiakat, akik otthon mindenkire veszélyesek. A múlt heti fiaskó után nekünk azonban csak a győzelem lehet a célunk, mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.

Mándok (6.)–Fehérgyarmat (8.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Legfontosabb dolgunk, hogy a hátralévő mérkőzéseinken hasonló hozzáállással játsszunk, mint az elmúlt fordulókban. Megbeszéltük a srácokkal, ha már kemény munkával sikerült az élmezőny aljához felzárkózni, akkor még feljebb szeretnénk magunkat tornázni. Azonban tudjuk, hogy ezért még nagyon sokat kell tennünk.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Valamilyen úton–módon nyernünk kellene Mándokon, most még nem tudom hogyan, de vasárnapig kitalálom.

Nagyhalász (2.)–Kisvárda II. (11.)

Ludánszki István, a Nagyhalász edzője: – Utolsó hazai meccsünket az évben szeretnénk győzelemmel zárni. Nehéz feladat elé nézünk, ugyanis több játékosomat is pótolni kell.

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – Egy újabb nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, de ha tudunk tanulni az elmúlt hetek hibáiból, akkor eredményesek lehetünk Nagyhalászban.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!