SZON - Sport - NB III.

2018.03.10. 18:43

(Ember)hátrányban is mentek előre

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Jól futballozott a Nyírbátori FC az NB III-as tavaszi nyitányon, de nem tudta legyőzni a Cigándot.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Jól futballozott a Nyírbátori FC az NB III-as tavaszi nyitányon, de nem tudta legyőzni a Cigándot.

Csernák Martin, Kinczel Ervin és Pálinkás Gergő kihagyott helyzetére Toma György 17 méteres szabadrúgásból lőtt kapufával válaszolt, tehát annak ellenére sem volt eseménytelen a tavaszi nyitányt jelentő nyírbátori NB III-as bajnoki első fél órája, hogy nem született gól abban a periódusban.

A távollévő Szénay Pétert helyettesítő megbízott cigándi edző éppen azt jelezte játékosainak, hogy már alig három percet kell kibírniuk a szünetig, amikor váratlanul vezetést szereztek a vendégek a helyzetek értékesítésével továbbra is csehül álló bátoriak ellen. A második félidőben Oláh Levente lövése érintette a kapufát, de inkább a hazai egyenlítés érett, főként Bíró Dominik beállítása után. A hazaiak a jobbnál is jobb lehetőségeket is elpuskázták, mígnem két excigándi játékos összehozta a megérdemelt egyenlítést: Roszel Róbert csúsztatása után Fekete Tamás lőtt a kapuba.

Fotók: Janics Attila

A feketelevest Bagi Ákos kiállítása jelentette, de a bátoriak tíz emberrel is mentek előre – már csak ezért is rászolgáltak volna a győzelmre. Ez most elmarad, de ha Ambrusz Árpád legénysége a továbbiakban is így futballozik, akkor szép tavasza lehet.

NB III: Keleti csoport, 18. forduló

Nyírbátori FC–Cigánd SE 1–1 (0–1)

Nyírbátor, 250 néző, v.: Hanyecz.

Nyírbátor: Vasas G. – Szabó R., Fekete T., Tóth M., Bagi Á., Fenyőfalvi, Mankó (Boros D., 76.), Kinczel, Csernák (Roszel, 68.), Terdik (Bíró D., 56.), Pálinkás. Edző: Ambrusz Árpád.

Cigánd: Sánta T. – Molnár L., Baksa Z., Horváth F., Balla J., Szegedi B., Kis G. (Horváth A., 70.), Oláh L., Toma, Szvedjuk, Timkó (Oravecz, 82.). Megbízott edző: Prisztács Tamás.

Gól: Fekete T. (72.), illetve Timkó (42.). Kiállítva: Bagi Á. (reklamálásért kapott második sárga lappal, 72.).  Jó: Fekete T., Tóth M., Fenyőfalvi, Pálinkás, Bíró D., illetve Sánta T., Szegedi B., Toma, Timkó. (Tudósító: Bodnár Tibor)

Ambrusz Árpád: – A mutatott játék alapján csalódás az eredmény, de ha tanulunk a mérkőzésből, akkor hosszabb távon profitálhatunk is belőle.

Prisztács Tamás: – A hazai csapatnak volt több helyzete, így az első tavaszi mérkőzésen fiatal csapatunk számára elfogadható eredmény a döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!