SZON - Sport - NYKK

2011.02.18. 15:31

Sabonis után most Divac az ellenfél

<p>Czigler László és Brane Savic ott lesz a szombati budapesti All Star-gálán gálán, Sitku Ernő nem, de a kórházat már legalább elhagyhatta a Marso-Vagép NYKK csapatkapitánya.</p>

Két nyíregyházi szereplője lesz a szombati férfi All Star-gálának. Igazából háromnak kellene lennie, de a múlt szerdán bordatörés következtében légmellel megműtött Sitku Ernő nem lehet ott azon a nosztalgiamérkőzésen, amelyen az 1999-es Európa-bajnokságot megjárt válogatott a Divac Team ellen lép pályára. Sitku Ernővel kapcsolatban jó hír, hogy a Marso-Vagép NYKK csapatkapitánya pénteken elhagyhatta a Jósa András Oktatókórház traumatológiai osztályát, miután kilenc nappal az orvosi beavatkozást követően tünetmentessé vált. A 150-szeres válogatott játékos ebben a bajnokságban már biztosan nem lép pályára, és erősen gondolkodik azon, hogy folytassa-e még pályafutását.

De vissza a gálához, amelynek mindkét mérkőzésén lesz NYKK-játékos a pályán. A nosztalgiacsapatban Czigler László kap helyet, a Magyarország–Idegenlégiósok összecsapáson pedig a külföldiek között Brane Savic lett kerettag. A szlovén karmester másodjára lesz részese a gálamérkőzésnek, hiszen két évvel ezelőtt, amikor Nyíregyháza volt a helyszín, ugyancsak ott lehetett a legjobb légiósok között. Czigler László évekig állandó szereplője volt a Kelet–Nyugat, Észak–Dél vagy a mostani felállásban játszott gálameccseknek, igaz, ezúttal nem a főmeccsen lesz érintett.

Ez már a sokadik

– Nem tudnám összeszámolni, hogy a mostani hanyadik gálám lesz, az biztos, hogy a sokadik – mondta Czigler László. – Jó lesz összeállni azokkal a társakkal, akikkel megjártuk a franciaországi kontinensbajnokságot, igaz, abból a csapatról már alig-alig vagyunk olyanok, akik még aktívan játszunk. Hozzáteszem, számomra a tizenkét évvel ezelőtti Eb nem teljesen szép emlék, hiszen a reméltnél kevesebb játéklehetőséghez jutottam, de az odáig vezető út örökké emlékezetes marad.
Cziglerék ellenfele többnyire olyan szerb kosarasokból áll, akik Magyarországon is pattogtatták a labdát. A csapatot Vlade Divac köré szervezték, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke olyan NBA-csapatokban volt ünnepelt sztár, mint a Los Angeles Lakers, a Charlotte Hornets vagy a Sacramento Kings. Divac Czigler posztján szerepel, így a nyíregyházi center gyakran nézhet majd farkasszemet a legendás játékossal.

Vlade Divac olyan játékos, akinek életútját és pályafutását példaértékűnek találtam, túl a karrierem delén is nagy élmény lesz vele együtt a pályán lenni – mondta a találkozás jelentőségéről a 39 éves játékos. – És, hogy ki volt eddig a legnevesebb ellenfelem? Arvydas Sabonis, akivel 1992-ben egy litvánok elleni olimpiai selejtezőn találkoztam. Az egy tétmérkőzés volt, a mostani pedig egy gála, de a mostani lehetőségnek is örülök.

- Bondár Tibor - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!