SZON - Sport - NYKK

2013.01.21. 15:35

Mínusz harmincöt pontról indul a keddi a visszavágó

A Zalaegerszeg elleni keddi Magyar Kupa-mérkőzésen akár már a szombati, körmendi bajnokira hangolhat a Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata.

A Zalaegerszeg elleni keddi Magyar Kupa-mérkőzésen akár már a szombati, körmendi bajnokira hangolhat a Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata. A Sopron elleni csütörtöki győzelem (69–63) birtokában páholyból figyelhették a Marso-Vagép NYKK-nál a hétvégi bajnoki eredményeket. Ezek között akadt, amelyik kedvezett a nyíregyházi férficsapatnak (a sereghajtó Debrecen vereségével még inkább leszakadt), de a Szeged és a Körmend bravúrgyőzelme összességében nem jött jól a kedden a Zalaegerszeg ellen Magyar Kupa-nyolcaddöntő-visszavágót vívó élvonalbeli legénységnek.

– Újfent kiderült, hogy a mostani bajnokságban bárki győzhet bárki ellen, a hétvégi eredményekkel tovább tömörödött a középmezőny – értékelte a helyzetet Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A Szombathely esete bizonyítja, hogy több egymást követő vereséggel mekkorát lehet zuhanni, a sikersorozatokkal pedig feljebb lehet lépni, amire talán még nekünk is lesz lehetőségünk.

Előbb azonban kedden 18.30-tól jön a ZTE elleni hazai meccs – 35 pontos hátrányból, hiszen két hete 92–57-re kaptak ki a nyíregyháziak Zalában. Mindezek ismeretében inkább arra használja fel a csapat a meccset, hogy a szombati körmendi bajnokira készüljön?

– Nem lehet tudni, hogy milyen csapattal jön a ZTE, és akik itt lesznek, azok közül, ki mennyit játszik majd – mondta a szakvezető. – Mindenképpen szeretnénk nyerni, de a hátrány ledolgozására valóban minimális az esélyünk. Nálunk biztos, hogy az edzésmunkába szerdán bekapcsolódó Polyák László kivételével mindenki játéklehetőséghez fog jutni, az első félidei eredmény függvénye, hogy a másodikban milyen összetételben és felfogásban szereplünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!