SZON - Sport - NYKK

2017.11.11. 18:41

Kék Cápák - Csak kondival most nem tudnak nyerni

Nyíregyháza - A meccs elejére fokozottan oda kell figyelnie a héten Pécsen fellépő Nyíregyháa Blue Sharksnak.

Nyíregyháza - A meccs elejére fokozottan oda kell figyelnie a héten Pécsen fellépő Nyíregyháa Blue Sharksnak.

Szokatlan időpontban, hétfőn 17 órától játszik bajnoki meccset a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapata, amely a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó vendége lesz. Éppen azért a „nem hétvégi” időpont, mert az ellenfél és az NB I A csoportos PVSK között van kapcsolódási pont, és az élvonalbeli csapat hétvégi mérkőzését kerülik ki a hazaiak, hogy a keretből minél többen szerepelhessenek a második számú legénységben.

Az A csoportban is be-bevetett pécsiek közül ugyanis Antóni Csanád, Kővágó Laka Márk, Demeter Attila vagy éppen Popgyákunik Balázs alapember az NB I B-s csapatban. Ellenük kell felvenniük a harcot a nyíregyháziaknak, akik zsinórban négy megnyert hazai meccsel (három bajnokival és egy Hepp-kupa-összecsapással) a hátuk mögött látogatnak Pécsre, de idegenben még nem nyertek, és meccset is több mint egy hónapja, október 6-án játszottak az otthontól távol. Akkor a veretlenül listavezető Oroszlánytól kaptak ki 88–84-re.

– Jó fizikai állapotban lévő csapat a pécsi, bár kondicionálisan mi is rendben vagyunk, és csak azért hangsúlyoztam ki az ellenfél ezen erényét, mert most nem számíthatunk arra, hogy amennyiben elrontjuk a meccs elejét, mint az utóbbi időben, akkor a jobb erőnlétünk révén fordítani tudunk – mondta Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Vagyis fontos, hogy az elején kosarakat szerezzünk és kontrolláltan játsszunk, miközben nem mondunk le arról sem, hogy a lepattanó megszerzéséből indított gyors játékunkat is alkalmazzuk. Szeretnénk megszerezni első idegenbeli győzelmünket, de biztosan meg kell majd érte szenvedni.

A nyíregyháziaknál továbbra sem bevethető a center Czinger Zoltán, aki lábközépcsont-törése után szerdán megy kontrollröntgenre, ami után eldőlhet, hogy mikor kapcsolódik be a csapat munkájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!