SZON - Sport - NYKK

2018.03.11. 20:44

Kék Cápák - Száz pont közelében jártak

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata másodszor is „leverte” a novemberi, idegenbeli vereséget a pécsieken.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata másodszor is „leverte” a novemberi, idegenbeli vereséget a pécsieken.

Győzelemmel tért vissza a január 27-e óta idegenbeli portyán lévő nyíregyházi NB I B csoportos férficsapat. A Blue Sharks voltaképpen végig vezetett novemberi legyőzője, a Pécsi VSK második számú alakulata ellen, amelyben azért feltűntek az A csoportból is ismert nevek.

Három hete, a Hepp-kupában egyszer már sikerült visszavágni, hasonló különbséggel, mint a vasárnapi bajnokin. A legeredményesebb játékosát, Czura Attilát betegség miatt nélkülöző Cápák hol megugrottak, hol kicsit magukra engedték a kintről jól célzó pécsieket, de a vezetést nem kellett átadni. Pontszerzés terén pedig volt, aki Czurát helyettesítse, hiszen a gólpasszok gyártásában (15) is élen járó Bus Iván valamint a hat személyi hibát is kiharcoló Nagy Krisztián egyaránt 25-25 egységig jutott.

Ők a meccs minden pillanatában a pályán voltak, és örülni lehetett annak is, hogy Zorro-álarcban ugyan, de bevethető volt Czinger Zoltán is, aki alig egy hete szenvedett orrcsonttörést. Mondjuk nem a védekezéssel nyerte meg a meccset a Blue Sharks, de száz pont közelébe érve, magabiztos győzelmet aratott.

KM


NB I B csoport: Férfiak, 21. forduló

Nyíregyháza Blue Sharks–Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 95–82 (25–21, 20–18, 22–22, 28–21)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Pozsonyi, Borgula, Domán.

Blue Sharks: Bus I. 25/3, Fazekas Cs. 4, Sztojanovics 5/3, Sitku M. 9/6, Nagy K. 25/12. Csere: Oláh Z. 13/3, Czinger 7, Mokánszki 7/3. Edző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!