SZON - Sport - Szpari

2018.02.15. 20:12

Szurkolói ankét kérdésekkel, válaszokkal

Nyíregyháza - Hornyák Marcell sérülés miatt hiányzott a Szpari új játékosainak bemutatásról.

Nyíregyháza - Hornyák Marcell sérülés miatt hiányzott a Szpari új játékosainak bemutatásról.

Az első száz drukker egy szelet pizzát kapott ajándékba, de ők és a többiek is azért jöttek el csütörtökön a Continental Arénába, mert kíváncsiak volt a Szpari hagyományos szurkolói ankétjára.

Mintegy kétszázan ültek le a székekre, hogy megtudják, mi a helyzet a tavaszi rajtra készülő férfi és női csapatnál.

Elsőként dr. Elbert Gábor, a klub sportszakmai ügyvezetője szólt. Köszöntötte a megjelenteket, majd kérésére egy perce néma gyásszal emlékeztek a napokban elhunyt drukerre, Tolnai Gergőre. A szakmai ügyvezető azt is közölte, hogy a klub többször is segíti majd a súlyos beteg Tomek Zoltán. Tavasszal a hazai meccsek előtt árverezésre bocsájtanak egy-egy mezt, a bevétellel a kórházban lévő szurkolót és családját segítik. Nyíregyházi nevelés, a Szpari igazoltja volt az a Markovics Dávid, aki komoly műtéten esett át. Bár most a Kótaj játékosa a nyíregyházi klub nyárig visszaigazolta és addig kap juttatást is. Szólt a tervezett stadionról is.

Fotók: Janics Attila

Egyedi mez készült

Szűcs Mihály bemutatta a csapat új mezeit, amelyek külön a nyíregyháziaknak készítették. Németh Károly az utánpótlás helyzetét vázolta.

Makay Robin, a szintén NB II-es női csapat vezetőedzője summázta az együttes a felkészülését és bemutatta az új játékosokat. Hasonló forgatókönyv alapján Lucsánszky Tamás vezetőedző a férfi együttes felkészüléséről szólt, majd ős is bemutatta az újakat, akiknek Jova Levente csapatkapitány adta át a számozott mezt. Az újak közül hiányzott Hornyák Marcell, aki sérülés miatt nem lehetett itt. Afiatal labdarúgók közül a több játéklehetőség érdekében Csernák Martin és Bíró Dominik tavasszal Nyírbátorban, Horváth Ferenc és Szegedi Bence Cigándon játszik kölcsönben.

Tíz fontos játékelem

Az ankét első félideje ezzel véget is ért, jött a második felvonás, ekkor már a szurkolók is mikrofonhoz jutottak. Jöttek vélemények és kérdések. A válaszokból kiderült, hogy öt év alatt kell stabil élvonalbeli csapatot kialakítani, az idei konkrét helyezésről nem esett szót. Elbert Gábor elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy öt év múlva jut fel, hanem azt, hogy tartósan az élvonalban marad. Lucsánszky Tamás felsorolta azt a tíz játékelemet, amelyből nyolc a játékosok hetven százalékának új volt. Ahhoz, hogy ezek megfelelően működjenek idő kell.

ML


Az új játékosok

Férfiak: Csilus Ádám, Fülöp Gergő, Koval Viktor, Hornyák Marcell, Danilo Pejovics, Szabó Bence, Szegedi Bence (saját nevelés, kölcsönbe Cigándra megy), Nagy Máté (saját nevelés)

Nők: Lizák Kitti, Szanyi Mária, Serbán Apollónia, Kovács Anikó, Kárpátfalvi Virág, Boros Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!