SZON - Sport - Szpari

2018.05.26. 09:52

A Szpari a hazai közönségtől, Bajzi pedig a focitól búcsúzik

Nyíregyháza - A gólvágó a Vác ellen húzza fel utoljára a stoplis csukát.

Nyíregyháza - A gólvágó a Vác ellen húzza fel utoljára a stoplis csukát.

Eljött! Vasárnap az idei szezonban utoljára lép pályára házigadaként a Nyíregyháza Spartacus. Az ellenfél az a váci alakulat lesz, amellyel ősszel a III. Kerületi TTVE pályáján döntetlent ­(1–1) játszottak a nyíregyháziak. A Szpari 57 ponttal az ötödik, a Vác 48 egységgel tizedik.

– Szeretnénk odaérni a negyedik helyre, ha már a harmadikra nem tudunk. A héten úgy készültünk, hogy a hazai közönségtől győzelemmel búcsúzzunk. Nem lesz könnyű, mert a Vác évek óta együtt játszó csapat, ahová érkeztek új játékosok is. Egy stabil, de játszó együttes, amelyben vannak olyan egyéniségek, mint Balajti Ádám vagy Zsolnai Richárd. Egy kiegyensúlyozott mérkőzésre lehet majd számítani, bízom benne, hogy a váciak nem akarnak majd beállni védekezni, hanem játszani akarnak és ebből egy jó mérkőzés kerekedik ki, amelyet mi nyerünk.

Tizenegyesrúgás a szünetben

– Mivel Rubus Tamásra és Kelemen Dávidra sem számíthatok, ismét Kártik Bálint lesz az egyik belső védő. Igaz, ő középpályás, de ezt a feladatot is meg tudja oldani.

A találkozó Bajzát Péter számára örökké emlékezetes fog maradni. Az utóbbi időben sérülés miatt hiányzó gólvágó utoljára lép majd pályára, utána szögre akasztja a stoplist. A harminchetedik éves vérbeli támadó irigylése méltó pályafutást zárhat le: több mint háromszáz tétmeccset játszott, közel kétszáz gólt szerzett. A Szparihoz háromszor igazolt, piros-kékben hetvennyolc gólt szerzett.

A vasárnapi meccs szünetében ismét lesz tizenegyesrúgó verseny, amire a mérkőzés előtt a nagytribün mögötti ajándékboltnál lehet jelentkezni.

- ML -


NB II., 37. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus-Vác. Városi Stadion,17, v.: Berényi (Szécsényi, Pápai).

Spartacus: Jova - Szokol, Fodor, Kártik, Farkas - Csilus T. Ötvös, Kesztyűs - Pekár, Dragóner, Rezes.

További mérkőzések (17): Gyirmót-Budafok, Budaörs-Szolnok, Dorog-Békéscsaba, Soroksár-Cegléd, Kazincbarcika-Csákvár, Szeged 2011-Siófok, Sopron-ZTE, Mosonmagyaróvár-ETO FC Győr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!