szon-sportoldal

2008.07.11. 12:42

A válogatottra vár Nyíregyháza

<p>A Magyar női kézilabda válogatott tagjai vasárnap délután személygépkocsikkal érkeznek Nyíregyházára. A gyors helyfoglalást, terepszemlét követően 18 órától már edzést vezényel Hajdu János szövetségi kapitány.</p>

Aki az elmúlt napokban kisebb sérülést szenvedett két ászra, Görbicz Anitára és Tóth Tímeára is számít a felkészülés utolsó fázisában.

Elvégre az idő szorít, immár valóban a pekingi olimpia, a minél sikeresebb szereplés lázában ég a küldöttség. Summa summarum, hétfőn és kedden a nyírségi megyeszékhelyen gyakorol a nemzeti együttes, amely szerdán Kolozsváron lép pályára a románok vendégeként. A keleti rivális pénteken (18 óra) viszonozza a látogatást, midőn a bujtosi csarnokban újfent összecsap a két gárda.

– Olyan helyet kerestünk, amely közel fekszik Romániához, másfelől Nyíregyházán mindig kedvesen fogadtak bennünket, nem utolsósorban nagyszerű körülményeket teremtettek – bókolt a házigazdáknak Hajdu János. – A formába hozás időszaka következik keressük az ideális csapatszerkezetet, erre pedig nem is találhattunk volna jobb alkalmat, mint a világ egyik legjobb csapata elleni mérkőzéseket. Természetesen szeretnénk minél jobb eredményt elérni, de ezúttal nem a győzelem lesz a fontos, sokkal inkább arra vagyok kíváncsi, miként tudjuk megvalósítani az elképzelt játékelemeket.

Idevágó információ, hogy július 14-én, hátfőn, 16 órától a nyíregyháziKossuth téren – úgynevezett – nyilvános autogramosztás tart a teljes magyar válogatott.

A keret

Herr Orsolya, Pálinger Katalin, Tóth Tímea, Görbicz Anita, Szûcs Gabriella, Ferling Bernadett, Vérten Orsolya, Kovacsicz Mónika, Borbás Rita, Tomori Zsuzsa, Szamoránsky Piroska, Pigniczki Krisztina, Hornyák Ágnes, Vincze Melinda, Lovász Zsuzsa, Bódi Bernadett.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!