szon-sportoldal

2008.08.25. 08:46

Ezüst a Nagy Ő oldalán

<p>Noszály Sándor oldalán szerepelt az országos felnőtt teniszbajnokságon Fucsovics Márton, az NYVTC tizenhat esztendős reménysége, a húsz év korkülönbségű páros végül második lett.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/ezust-a-nagy-o-oldalan/cn/szon-news-km_01-20080825-085056">A férfi páros teljes táblája <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Ezüst után ezüst. Fucsovics Márton a nyár derekán tagja (mi az hogy, vezéralakja) volt a 16 évesek csapat Európa-bajnokságán második helyezést szerzett magyar teniszválogatottnak, a pécsi felnőtt országos bajnokságon pedig szintén felállhatott a dobogó második fokára.

Az eset pikantériája, hogy az NYVTC versenyzője párosban lett második, méghozzá annak a Noszály Sándornak az oldalán, aki tagja volt a 2000-ben a Davis-kupában a világcsoportba jutott magyar válogatottnak, előtte pedig nyolc közé jutott a Roland Garroson. A bulvárvilág azonban csak ilyen, a fiatalok alighanem jobban tudják, hogy kiről van szó, ha azt írjuk: Fucsovics a Nagy Ő-vel alkotott egy párost a pécsi megmérettetésen.

– Nem nagyon szoktam már versenyeken indulni, Pécsre is úgy érkeztem, hogy nem volt páros partnerem – mondta a Baranyában történtekről Noszály Sándor. – Párt keresgéltem, amikor Dajka László, a fehérgyarmatiak versenyzője javasolta, hogy álljak össze Marcival. Korábban hallottam róla, hogy fedett pályán első, szabadtéren második helyezést szerzett a tizenhat évesek Európa-bajnokságán, és nyugodtan mondhatom, a magyar bajnokságon is igazolta a róla szóló jó híreket. Sokat tett a jó szereplésünkért, a négy közé jutásért vívott meccset egyenesen ő hozta. Kereken húsz esztendő van közöttünk, amikor ő született, én éppen abban az évben nyertem meg egyéniben a magyar bajnokságot. Jó úton jár, hallom, németországi akadémián teniszezik. Sokat kell versenyeznie, és akkor felnőttként is meghatározó szerepe lehet majd a kontinens teniszéletében.

Marci egyébként egyesben is ment egy kanyart, majd a jelenlegi Davis-kupa-játékos, a bajnokság későbbi második helyezettje, Kiss Sebő ellen szenvedett vereséget.

Tenisz, Országos felnõtt

bajnokság, Pécs

Férfi egyes, 1. forduló: Noszály (Diego)–Dajka

(Fehérgyarmat) 6:0, 6:4, Balogh A. (Fehérgyarmat, 7. kiemelt)–Horváth

H. (Trófea SE) 6:1, 6:1, Fucsovics (NYVTC)–Simon I. (Pécsi

VTC) 6:3, 6:1. Nyolcaddöntõ: Balogh A.–Gödry L.

(Idom Team) 6:1, 6:3, Kiss S. (Mivas SE, 2.)–Fucsovics 6:2, 6:0.

Negyeddöntõ: Tóth B. (Idom Team, 4.)–Balogh A.

6:3, 7:5.

Férfi páros, nyolcaddöntõ: Gödry B., Nagy

Z. (Idom Team)–Dajka, Novák (Fehérgyarmat, Hód

TC, 4.) 2:6, 6:3, 6:3, Fucsovics, Noszály–Bárány,

Kószó (Hód TC, Ujhidy TI) 6:0, 6:0. A Balogh A.,

Kovács M. (Fehérgyarmat, MTK, 2.) páros erõnyerõ

volt. Negyeddöntõ: Fucsovics, Noszály–Borsos,

Tóth B. (GLTE, Idom Team, 3.) 6.1, 4:6, 6:4, Balogh A., Kovács

M.–Gödry L., Molnár K. (Idom Team) 5:7, 7:5, 7:5. Elõdöntõ:

Fucsovics, Noszály–Balogh A., Kovács M. játék

nélkül. Döntõ: Balázs A., Kiss S. (GLTE,

Mivas, 1.)–Fucsovics, Noszály 6:1, 6:2.

Végeredmény: 2. Fucsovics Márton, Noszály

Sándor (NYVTC, Diego).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!