szon-sportoldal

2008.09.04. 13:01

Büntetésből edzenek kettőt

<p>Hasonlóan a négy évvel ezelőtt történtekhez, ismét a Bőcs ellen vérzett el (0–1) a Magyar Kupában a Nyíregyháza Spartacus NB I-es futballcsapata.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/buntetesbol-edzenek-kettot/cn/szon-news-km_01-20080904-125633">A Magyar Kupa előző fordulójának eredménysora <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A piros-kékeknek az utóbbi időben nem nagyon ment a borsodi településen, bár tavaly a kupasorozat hasonló fázisában legyőzte Tóth László legénységét a Szpari.

– Alulmotivált volt a társaság, a korán bekapott szörnyű potyagól után sem tudtunk sebességet váltani, és bár a második félidőben már uraltuk a meccset, az idő előrehaladtával egyre kapkodóbbá vált a játékunk, ami sok jót nem szült – értékelt Révész Attila, a nyíregyháziak klubmenedzsere. – Az sem tett jót a harci kedvnek, hogy egy keddi orvosi vizsgálaton kiderült, Mboussi, Dosso, Miskolczi, Minczér és Apostu sincs százszázalékos állapotban, a közülük pályára lépők láthatóan kerülték a párharcokat a Bőcs elleni mérkőzésen. Apostunak komolyabb a vállsérülése, mint gondoltuk, kiderült, hogy izomszakadása van. A sérültek Budapestre utaztak, ahol úgynvezett lökéshullámos terepián vesznek részt. Sajnos, kevesen vagyunk, szerdán is három félkész mezőnyjátékos ült a kispadon. Más csapatok megtehetik, hogy a Magyar- és Ligakupa-meccsekre szinte teljesen kicserélik csapatukat, a mi keretünk sajnos nem ilyen bő. Ezzel együtt, a meccsen érzésem szerint érezhető volt a minőségi különbség a mi javunkra, de mindez az eredményben nem mutatkozott meg.

A bőcsi vereség mindenesetre azt is jelenti, hogy a játékosoknak nem érdemes hosszú hétvégi programot szervezni maguknak.
– Nem tehetjük meg, hogy külön premizáljuk a kupamérkőzéseket, ezért a fiúknak az jelentette a motivációt, hogy továbbjutás esetén edzésmentes lett volna a hosszú hétvégéjük, így viszont pénteken és szombaton is kapnak terhelést a srácok, a sok sérült miatt lemondtuk a péntekre tervezett debreceni edzőmeccset is – folytatta Révész Attila. – Kihasználva a válogatott meccs adta szünetet, növeljük a terhelést, és bízom benne, hogy a jövő szombati, kaposvári mérkőzésen újra olyan mentalitású lesz a csapat, mint legutóbb, a REAC ellen.

Csak a Tuzsér

Hasonlóan a 2003/2004-es idényhez ismét a Tuzsér lett megyénk bravúrcsapata a Magyar Kupában. A főtáblán próbálkozó tizenhárom szabolcsi gárda közül csak a Tisza-parti gárda jutott be a legjobb 32 közé, és várhatja a jövő szerdán esedékes sorsolást.

- Bodnár TIbor -

Ezek is érdekelhetik