szon-sportoldal

2008.09.29. 10:43

Építik a győztes szellemet

<p>Nyíregyháza - A 10. Grand Spedition Kupa nemzetközi férfi felkészülési tornát annak ellenére is megnyerte a rendező Marso-Vagép Nyíregyháza KK, hogy Kmézics Zoran nem várta el fiaitól a tornagyőzelmet. &#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/epitik-a-gyoztes-szellemet/cn/szon-news-km_01-20080929-104401">Az NYKK mérkőzései 2007/2008-ban <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Nem a legideálisabb állapotban, légióscsere után, a válogatottból épphogy visszatért Sitku Ernővel és a második meccsen kisebb bokasérült szenvedett Mitar Trivunoviccsal a soraiban tudta le a hazai rendezésű Grand Spedition Kupa nemzetközi felkészülési tornát a Marso-Vagép NYKK.

Az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat így is megvédte címét a viadalon, amelyen két, hazája bajnokságában dobogós gárda és az újonc Debrecen vett még részt.

– Messzemenő következtetéseket ebből a tornából sem lehet levonni, hiszen egyik mérkőzésen sem tudtunk komplett csapattal játszani és a felkészülésünk sem tart még abban a fázisban, hogy csúcsformáról lehessen beszélni – értékelte a látottakat Kmézics Zoran edző.

– Az egyes játékelemekben azért érezhető előrelépés, alakul például a védekezés agresszívitása. Örülök annak is, hogy egyre jobban megismerem a játékosokat, és bár szándékosan nem akartam nyomás alá helyezni a csapatot azzal, hogy ezt a tornát mindenképpen meg kell nyernünk, de a győztes szellemet az ilyen részsikerekkel is lehet építeni.

A montenegrói Budva elleni összecsapás már így is hasonlított egy tétmérkőzéshez, a döntőnek beillő találkozón az NYKK biztosan győzte le a montenegrói ezüstérmest.

– Ráadásul úgy, hogy Trivunovicsot már a meccs elején elvesztettük, Walkert aznap délelőtt ismertük meg és Sitku valamint Savic is tehermentesítve volt a mérkőzés alatt – kontrázott Kmézics mester. – Ami pedig az új amerikai fiút illeti, úgy látom inkább egyes, mint kettes poszton bevethető kosaras, de ez nem baj. Saviccsal együtt meg tudják majd oldani a csapat irányítását, és bár a meccseken még nem nagyon talált be, a dobóedzésen azt láttam tőle, hogy jó keze van. Nem másodikszámú, hanem Saviccsal egyenrangú irányítónak hoztuk, aki ha képes lesz meccsenkénti tíz-tizennégy pontra, akkor elégedettek lehetünk majd vele.

Újra a DEKE

Kedden ismét a Debreceni EKE csapatával játszanak edzõmeccset a nyíregyháziak, a bujtosi csarnokban rendezendõ mérkõzés 19 órakor kezdõdik. Remélhetõleg Mitar Trivunovics is megérkezik a találkozóra, õ a hét elején a munkavállalásához szükséges vízumot intézi Szarajevóban Pavlovics Predrag klubmenedzser társaságában.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!