szon-sportoldal

2008.09.22. 13:50

Rakonczai kenyaiak között második

<p>A svájci Uster városában rendezték meg a szokványosnak nem mondható futóversenyt a 29.Greifenseelauf elnevezéssel. A félmaratoni távját egy gyönyörű tó körül jelölték ki sok kanyarral és annál is több emelkedővel.</p>

Ami a verseny kölönlegessége: az a mintegy négy kilométeres szakasz, ami közvetlenül a tó parti földes, murvás, sáros területet jelentettet. A mintegy 9000 induló mindegyike mérlegelhette előzetesen, hogy emiatt részt vesz-e az egyik legnehezebb európai futóversenyen!

Így volt ezzel a nyíregyháziRakonczai Bea is, aki végül vállalta az erős viadalt,amit tovább nehezített a négy kenyai, két etióp, két orosz és egy cseh rivális! Hamar kialakult egy nyolcfős élboly, melyből hat kilométer után elfutott a kenyai Musyoka, aki megőrizte előnyét a célig. Bea kitűnő versenyzéssel az értékes második helyet szerezte meg, legyőzte többek között a maratoni táv egykori világcsúcstartóját a kenyai Tekla Loroupe-ot is!

Eredmények:

1.Helen Musyoka (kenyai) 1:13:57, 2.Rakonczai Bea (NYVSC) 1:14:47, 3.

Eunice Kioko (kenyai) 1:15:07.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!