szon-sportoldal

2008.09.08. 10:43

Ugyanonnan szinte ugyanoda

<p>Baktalórántháza - Ha ötödik forduló, akkor Kozma József-remeklés: a baktalórántházi középpályás tavaly ilyenkor és most is emlékezetes gólokkal segítette NB II-es csapatát a győzelemhez. &#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/ugyanonnan-szinte-ugyanoda/cn/szon-news-km_01-20080908-104401">A baktalórántháziak eddigi mutatója <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

Kozma József aligha bánná, ha valamennyi bajnokit az ötödik fordulóban és hazai pályán rendeznék. A Baktalórántháza VSE irányító középpályása, pontosabban mostanában inkább támadója tavaly ilyenkor az Orosháza ellen vezérelte 3–1-es győzelemre csapatát két gólt szerezve, vasárnap pedig a Makó ellen parádézott: három találattal segítette a BVSE-t a 4–1-es diadalhoz.
További hasonlóság, hogy mindkét mérkőzésen szinte a pálya ugyanazon részéről szerzett bődületesen nagy gólt: az Orosháza elleni és a vasárnapi is a második volt a sorban. A baktaiak Dodija ezzel a teljesítménnyel jelezte, a sérülése a múlté, újra teljes értékű harcosként számolhat vele Kovács János edző.
– A felkészülést rendben elkezdtem, ám a második héten, a Pusztadobos elleni edzőmeccsen részlegesen megszakadt a combizmom – emlékezett a megpróbáltatásaira a 27. születésnapját éppen egy hete ünneplő az MTK-t, a Demecsert, a Veszprémet és a Nyíregyházát is megjárt futballista. – Ezután elkövettem egy nagy hibát, a Spartacus II elleni következő gyakorlómeccsre is beszálltam, pedig mivel „rutinos” sérült vagyok, éppen én szoktam mondani a társaknak: csak akkor kezdjék újra a játékot, ha már egy hete tünetmentesnek érzik magukat. Ezen az ominózus mérkőzésen „természetesen” rásérültem a combomra, így egy hónapra kidőltem a sorból.
A baktai csapatkapitány az első két bajnokit kihagyta, a Szolnok ellen csereként szerepelt, Debrecenben már kezdőként játszott közel 70 percet, vasárnap pedig csak azért cserélte le Kovács János a 85. percben, hogy a közönség külön is megünepelhesse a mesterhármast jegyzett futballistát.
– Nehéz volt a sorsolásunk, ezért különös jelentősége van a hazai meccseknek – folytatta Kozma József. – Persze, az idegenbeli bravúrokról sem mondunk le, úgy ítéltük meg, a debreceni nulla nulla ebbe a kategóriába tartozott. A legutóbbi pontszerzés nyugalmat adott a csapatnak, a sérültek kezdik utolérni magukat, ennek is köszönhető, hogy most ennyire kijött a lépés. Ami engem illet, felnőtt bajnokin most először tripláztam, ez az ötödik forduló tényleg nagyon bejött nekem...

KERETES
Felcserélték
Közeleg a Ligakupa rajtja, amelyben a Baktalórántháza is érintett. Az eredeti sorolás szerint október 1-jén Ferencváros–Bakta párharccal indult volna a sorozat, ám az érintettek felcserélték a pályaválasztói jogot, így a fővárosi zöld-fehérek a szabolcsi településen mutatkoznak be ebben a sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!