szon-sportoldal

2008.10.27. 16:57

Rakonczai viharos szélben hetedik

<p>Vasárnap ítéletidőben rajtolt az angliai Portsmuthban a BUPA Great South Run 10 mérföldes verseny mezőnye! A világbajnokokat is felvonultató erős viadalon a szervezők Rakonczai Beátát az NYVSC-Nyírsuli versenyzőjét is meghívták.</p>

A többiekhez hasonlóan vacogva várta a rajtot, hiszen tomboló szélvihar, szakadó eső mellett + 8 fok várta az indulókat.

A várakozásnak megfelelően Paula Radcliffe, a maratoni táv világcsúcstartója diktált igen erős iramot a mezőnynek, melyben rajta kívül még nyolc versenyző állt valaha dobogón világeseményen!

Bea nem illetődött meg és a világsztárok mellet az időjárással is kiválóan megküzdött, hiszen az utolsó 300 m-ig a hatodik helyen futott. Nagy csatát vívott az ausztrál Benita Johnsonnal,aki négy másodperccel előzte csak meg. Johnson kisasszony a távfutásban nem akárki, hiszen volt már világbajnok és világbajnoki harmadik helyezett a félmaratoni távon.

Végül világrekorderhez méltóan nyert Radcliffe, míg Bea végül a hetedik helyen végzett, ami a mezőnyt figyelembe véve várakozáson felüli eredmény!

1.Paula Radcliffe (angol) 51:11
2. Jessica Augusto (portugál) 53:15
3. Magdelena Mukunzi (kenyai) 53:18
4. Martha Komu (kenyai) 54:29
5. Christelle Daunay (francia) 54:38
6. Benita Johnson (ausztrál) 55:16, 7. Rakonczai Beáta 55:20.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!