szon-sportoldal

2008.11.14. 13:21

Ki-ki meccsek idegenben

<p>A Nagykállói KE férfi és Nyíregyházi FSE-NYKS férfi NB I. B csoportos női kosárlabdacsapata is olyan riválissal találkozik, amellyel hasonló mérleggel rendelkezik.</p>

Ellátnák a Baja baját – írnánk a Nagykállói KE NB I. B csoportos férfi kosárlabdázóinak Bács megyei fellépése elõtt, ha minden rendben lenne a szabolcsi csapat háza táján. A helyzet azonban az, hogy a kállóiak várhatóan foghíjasan utaznak a vasárnap 16 órakor kezdõdõ összecsapásra, így nem is õk az esélyesek.

– A sérülések és a munkahelyi elfoglaltságok miatt jelen pillanatban irányító és centerposzton sem állunk túl jól, így azt kell mondanom, hogy a bajai és a jövõ heti, salgótarjáni mérkõzésünkön a tisztes helytállás lehet a célunk – fogalmazott Kovács Tibor, a kállóiak trénere. – Ha összeállna a csapat, akkor inkább az esztendõbõl azt követõen hátramaradó három mérkõzésen lennének reális gyõzelmi esélyeink. Persze, most sem adjuk fel, ha már ilyen sokat kell utaznunk, de a Baja jól összerakott, rutinos csapat, amely hazai pályán nem nagyon szokott hibázni. A két csapat egyforma mérleggel lendül neki a mérkõzésnek (négy gyõzelem, három vereség) és ugyanez a helyzet a nõi bajnokságban szintén vasárnap (15 óra) megmérkõzõ Debreceni EAC-SI-vel és a Nyíregyházi FSE-NYKS-sel. Annyi a különbség, hogy a bajnokság még nincs annyira elõrehaladott állapotban, egyelõre három meccsen két-két siker és egy-egy fiaskó a felek mutatója.

– A Debrecen mellett a rutin, mellettünk a fiatalos lendület szól – mondta Farkasinszki Gyuláné, a nyíregyházi fõiskolás csapat edzõje. – Igazi ki-ki mérkõzéseket szoktunk játszani egymással, hol ide, hol ide billen a mérleg nyelve. Egykori játékosunk, Sipos Melinda már az ellenfél sorait erõsíti. Keményen készültünk a héten, hogy sikeresek lehessünk.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!