szon-sportoldal

2008.11.09. 13:52

Neo-náci provokáció a Bochum - Werder meccsen

<p>Neo-náci provokáció történt a szombati, Bochum-Werder Bremen mérkőzésen, de a vendégcsapat szurkolói elkergették maguk közül a balhés szurkolókat.</p>

A Werder szurkolóinak egy csoportja a szombati meccsen egy tiltott náci zászlót, a Harmadik Birodalom zászlóját feszítette ki a stadionban, a többi drukker azonban hangos "nácik haza" kiáltással elzavarták a tüntetőket.

Klaus Allofs, a Werder Bremen vezetőedzője gratulált csapata szurkolóinak, akik nem ültek fel a provokációnak. A szélsőségesek a Kristályéjszakáról akartak megemlékezni, ami pontosan 70 évvel ezelőtt, 1938. november 9-én történt és amely során több tucat zsidót öltek meg Németországban, valamint zsinagógák és zsidó üzletek százait rombolták le.

A provokálókat később letartóztatta a rendőrség és öt embert előállítottak, mivel a Harmadik Birodalom zászlaja a második világháború óta tiltott önkényuralmi jelképnek számít Németországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!