szon-sportoldal

2008.11.21. 10:40

Rutin és fiatalság ötvözete

<p>Az első kör után a negyedik helyen áll a Szőnyegszalon Nyíregyházi Főiskola együttese a férfi röplabda az NB I. Liga Liga-csoportjában.</p>

A mezőny ismeretében ez dícséretes teljesítmény az amatőr státuszban lévő játékosoktól.

– Jól kezdtük a szezont, hiszen Csepelen nyertünk és jól is játszottunk - kezdte rövid értékelését Bugyi József játékosedző – Az eddigi mérkőzések alapján egyértelműen kiderült, hogy amíg az elmúlt bajnokságban rapszodikus teljesítmény jellemezte játékunkat, az ideiben stabilabb alapjátékkal rukkoltunk ki. Ebben nagy szerepe van Szilágyi Botond játékának, aki személyiségével minimalizálta azt a tavaly még jellemző feszültséget, amely időnként a rutinos játékosok és a fiatalok között kialakult. Sajnos a munkahelyi elfoglaltságok és a tanulás rányomja bélyegét az edzésmunkára és időnként a mérkőzésekre is, de ezt ténykén kell kezelnünk, ezzel tisztában voltunka rajt előtt. Sajnos Horváth Laci sérülése is befolyásolja eredményességünket, hiszen ő stabil nyitásfogadó, ráadásul centerként és ütőként is játszhat, ami a taktikai repertoárunkat is bővíti.

A főiskolások az első körben kétszer nyertek négyszer vereséget szenvedtek, ám soha sem adták olcsón bőrüket párszor igen szoros küzdelemben maradtak alul, mint például legutóbb itthon a Szolnok elleni derbin.

– A negyedik hellyel nem lehetünk elégedetlenek, főként hogy igen megerősödött a mezőny két csapata, a Veszprém és a Szolnok. Utóbbi például leigazolta Koch Robit, aki januártól minden edzésen is ott lesz a Tisza-partiaknál. Mindkét csapat több-kevesebb profi és félprofi van. Úgy vélem, az eddig mérkőzések tükrében ez a két csapat kiemelkedik, ám ők sem verhetetlenek. Amennyiben sérülések nem újítanak tovább, esélyünk lehet a harmadik hely elérésére, igaz a bajnokságból még bőven van hátra – így Bugyi József.

A nyíregyháziak szombaton itthon (17 óra), a Csepel ellen kezdik a második kört. A nyitányon nem kis meglepetésre, ám megérdemelten nyertek idegenben si a szigetországiak ellen, így szombaton is a győzelem a cél. A hosszú időre kidőlt Horváth hiányozni fog, ám a Szolnok ellen nyaksérülés miatt nem játszó Pampuch ismét szerelést ölt a Zrínyi gimnázium csarnokában rendezendő találkozón.

A Szõnyegszalon Nyíregyházi

FRK elsõ körének eredményei, idegenben:

Csepel-Szõnyegszalon 1:3, Ifi válogatott–Szõnyegszalon

34:0, Székesfehérvár–Szõnyegszalon 3:2,

Gyõr–Szõnyegszalon 2:3. Itthon: Szõnyegszalon–Veszprém

13, Szõnyegszalon–Szolnok 0:3.

A bajnokság állása

1. Veszprém 5 5 – 15:2 10

2. Csepel 5 3 2 10:8 8

3. Gyõr 6 2 4 11:16 8

4. Szõnyegszalon-NYFRK 6 2 4 9:15 8

5. Szolnok 5 2 3 9:9 7

6. Székesheférvár 6 1 5 5:17 5

7. Ifiválogatott 3 3 – 9:1 6

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!