szon-sportoldal

2008.12.14. 10:29

Bíró helyett bírja a strapát

<p>Sonkád - Azért ez nem semmi. A harmincnégy esztendős futballista huszonhét gólt termelt az ősszel, amivel mindenkit lepipált a megyei másodosztályban.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/biro-helyett-birja-a-strapat/c n/szon-news-km_01-20081214-102635"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

A teljes mezőnyben nem akadt párja, ebből a Sandra Bútor-csoport elitcsapatai közé sorolt Sonkád húzott hasznot. Az a gárda, amelyben második évadját tölti a korábban a Rakamazban, az élvonalbeli feljutást kiharcoló Nyíregyházi FC-ben, a Mátészalkában, majd a Fehérgyarmatban megfordult, több poszton bevethető játékos.

– Valamikor csatárként kezdtem, amikor Rakamazra kerültem, Kiss Miklós edző faragott belőlem jobb oldali középpályást, aztán ott is ragadtam – taglalta Varga Szabolcs. – Ebben a szezonban megint előrekeveredtem, mivel csatárunk, Bíró Tamás kidőlt: igaz, tavaly, még visszavont szerepkörben huszonhárom gólt szereztem, azt hiszem az sem rossz teljesítmény.

Természetesen a csapatnak is köszönhetem, hogy ősszel idáig jutottam, nyilvánvaló, egyedül nem boldogultam volna, szükség volt a jó, főleg pontos labdákra. Akár több is sikerülhetett volna, hat gólomat ugyanis nem adták meg, holott szerintem legalább négy szabályos volt...

A hatszáz lelkes település acélos csapattal dicsekedhet: a Bandics László által irányított Sonkád harmadik helyen posztol, mindössze egy pont hátránnyal a listavezető Nagyszekeressel szemben. Ebből pedig még bármi lehet... Ráadásul a légkör is arra sarkallja Varga Szabolcsot, hogy a maximumot hozza ki magából.

– Jól érzem magam Sonkádon, családias a hangulat, a mindenki mindenkiért elv érvényesül. Akár még bajnokságot is nyerhetünk! Egyértelmű, hogy itt akarom befejezni pályafutásomat, addig pedig maximálisan próbálok megfelelni a bennem bízoknak. Arra nincs garancia, hogy tavasszal ugyanilyen eredményes leszek, de törekedni fogok rá, meglátjuk, mi sül ki belőle. Ehhez persze, az is kell, hogy sérülés nélkül ússzam meg a szezont.

Amerikából jött

Varga Szabolcs megjárta Amerikát. Három évet töltött az Egyesült Államokban, ahol legfeljebb futott – de egyáltalán nem futballozott. Meglehet, vissza is vonult volna, ha testvére, Varga László, no meg a régi ismerősök nem csábítják Sonkádra. Mindez 2006-ban történt, és vélhetően senki nem bánta meg, hogy így történt.

 

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!