szon-sportoldal

2008.12.16. 09:11

Bronzérem – törött kézzel

<p>Mint arról beszámoltunk, bronzérmet szerzett a felnőtt országos ökölvívó bajnokságon Sipos Tamás, a nyíregyházi Big Boxing SE versenyzője.</p>

A Budapesten lebonyolított eseményen 46 egyesület, 116 bunyóssal képviseltette magát.

Sipos Tamás esélyesként indult a nagyon erős 69 kg-os mezőnyben és az sem gátolta hogy egy héttel a bajnokság előtt edzésen eltört a jobb kezén a kisujja! – közölte Nagy Lajos edző. – Tamás nem gondolkodott, hanem vállalta a megmérettetést, holott tisztában volt azzal, hogy nem tud száz százalékosan teljesíteni.

Első mérkőzésén a Gladiátoros Zámbó Dánielt győzte le 14:7-es pontozással, majd folytatásként a pesterzsébeti Oravecz Pált még fölényesebben, 14:6-os pontozással verte. A döntőbe jutásért a nagykanizsai Korpics István ellen szoros küzdelemben (7:6) veszített. Megjegyzem: a fordított eredmény is hízelgő lett volna a nagykanizsai versenyző számára. Így bronzéremmel zárta a magyar bajnokságot ami önmagában is nagyon szép eredmény, de tudván hogy törött kézzel bokszolta végig az OB-t, ennek az éremnek még nagyobb értéke van!

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!